Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για τις οικοδομικές άδειες που έχουν...

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για τις οικοδομικές άδειες που έχουν σχέση με τη SEVESO

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης, στην αντιδημαρχία του οποίου υπάγεται η Διεύθυνση Πολεοδομίας, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Το θέμα λίγο πολύ όλοι το γνωρίζετε. Πρόκειται για τη Συνθήκη SEVESO. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κυρίως την Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού, ειδικά την Ε΄, Δ΄ Συνοικία, για να μην πω τη μισή Κοινότητα του Κορδελιού καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι του Ευόσμου άνωθεν του περιφερειακού και όχι μόνο.

Τα πράματα είναι όπως τα εξέφρασε ο κύριος Κυβέλος. Υπάρχει μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Πολεοδομία όπου ένα προηγούμενο περιστατικό, πριν περίπου δέκα χρόνια, είχε τρομοκρατήσει ουσιαστικά τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, που εκδίδαν άδειες νόμιμα, όπως προβλεπότανε, και κατηγορήθηκαν στο τέλος γι’ αυτό.

Τα αιτήματα του κόσμου είναι αρκετά, έχουν περιουσίες εκεί πέρα, δεν μπορούνε να σηκώσουν ούτε ένα φράχτη, κυριολεκτικά, ούτε άδεια μικρής κλίμακας δεν μπορούνε να βγάλουν. Είναι στον αέρα, κινδυνεύουν οι περιουσίες τους και είθε επιτέλους να πάρουμε μια απόφαση γι’ αυτό το θέμα διότι πρέπει επιτέλους να στρέψουμε τα φώτα πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα.

Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί ομόφωνα απ’ όλους μας για να δώσουμε την άδεια, να αποφασίσουμε να δίνονται άδειες κανονικά, όπως προβλέπονται από το νόμο, από την Πολεοδομία, διότι δεν δίνανε γιατί κατηγορήθηκαν γι’ αυτό και δικαιώθηκαν τα ΕΛΠΕ ουσιαστικά που τους κυνήγησαν. Υπάρχει μια μεγάλη ασάφεια, η οποίο αναφέρεται και στην εισήγηση αν θα έχετε διαβάσει.

Εμείς καλούμε να αποφασίσουμε ομόφωνα διότι φοβούνται οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας να κάνουν το καθήκον τους. Όπως είπε και ο δικηγόρος, ο κύριος Κυβέλος, είναι καθ’ όλα νόμιμη αυτή η διαδικασία που κάνουνε, η απόφαση που παίρνουνε και ουσιαστικά τους δίνουμε ένα βοήθημα, ας το πούμε, να μην υπάρχει αυτή η αμφιβολία, αυτός ο δισταγμός, ώστε να υπογράψουν αυτό που πρέπει να υπογράφουνε. Αυτό θέλω να πω.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσει ο κύριος Λάζαρος Κατσιάς, ειδικός συνεργάτης, ο οποίος ήταν και πριν αντιδήμαρχος, ξέρει την υπόθεση από ακόμη πιο παλιά, όταν ξεκίνησε. Πιστεύω να μας ενημερώσει ακόμη καλύτερα σε τεχνικά ζητήματα».

Ο αντιδήμαρχος πήρε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ομόφωνη απόφαση που ζήτησε. Από την τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορα Λαφαζανίδη, του ειδικού συνεργάτη του δήμου, Λάζαρου Κατσιά, του νομικού συμβούλου του δήμου, Σωτήρη Κυβέλου, πέρασε ένας μήνας. Ούτε άδειες δίνονται ακόμη, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος υπέγραψαν το εντέλλεσθαι προς την Πολεοδομία προκειμένου να εκδίδονται οικοδομικές άδειες που κολλάνε στην οδηγία SEVESO, αφού αυτή δεν έχει θέση νόμου ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρασε ένας μήνας και ένας συμπολίτης μας, που ζήτησε οικοδομική άδεια πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη περιμένει να δοθεί το εντέλλεσθαι από μέρα σε μέρα.

Κιμ. Ο.

Στον Ασπρόπυργο δεν γνωρίζουν καν τη συνθήκη SEVESO!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ