Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο κρίσιμο ερώτημα στη δικαστική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα

Το κρίσιμο ερώτημα στη δικαστική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι κατατέθηκε μήνυση από τη σύζυγο του δημάρχου σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Χατζηβρέττα, για τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Ιανουάριο του 2021.

Σε συνέντευξη που έδωσε στις 27 Ιανουαρίου 2021 στο «euro tv» ο κύριος Γιώργος Χατζηβρέττας αναφέρθηκε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και είπε ότι ο τρόπος που εισήχθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο φωτογράφιζε τη σύζυγο του δημάρχου ούτως ώστε να προκύψει μία θέση διευθύντριας στον δήμο. Το θέμα όπως ακριβώς εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση ήταν «Τροποποίηση κανονισμού ΟΕΥ του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου».

Ακούστηκαν πολλά από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου από τα μικρόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ότι η σύζυγός του, ασχέτως ότι είναι σύζυγός του, είναι παλιά υπάλληλος, είναι πολύ καλή υπάλληλος και ότι η κατηγορία του κυρίου Χατζηβρέττα είναι συκοφαντική. Το ερώτημα όμως δεν είναι εάν η σύζυγος του δημάρχου είναι πολύ καλή υπάλληλος και εάν ο κύριος Χατζηβρέττας είναι συκοφάντης. Εμείς λέμε ότι η σύζυγος του δημάρχου είναι εξαιρετική υπάλληλος και όχι απλά πολύ καλή και ότι η κρίση του κυρίου Χατζηβρέττα γι’ αυτήν την υπόθεση είναι απαράδεκτη. Το κρίσιμο όμως ερώτημα, το οποίο καλείται να απαντήσει ο δήμαρχος και όλη η διοίκησή του, είναι γιατί, ενώ η διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα εισαγάγει προς συζήτηση ολόκληρο τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας εντός εξαμήνου, βιάστηκε να εισαγάγει μόνο την τροποποίηση για τους παιδικούς σταθμούς.

Χρειαζόταν τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου; Βεβαίως και αυτό το λένε άπαντες, αιρετοί και υπάλληλοι. Γιατί δεν εισήχθη ολοκληρωμένα και εισήχθη μόνο κατά το μέρος που αφορούσε τους παιδικούς σταθμούς; Δεν ρωτάμε αν ο τρόπος που εισήχθη το συγκεκριμένο μόνο τμήμα ήταν ο καλύτερος. Μπορεί να ήταν κι ο καλύτερος. Θα μπορούσε όμως να εισαχθεί ολοκληρωμένα. Αφού δεν εισήχθη ολοκληρωμένα γιατί ο Γιώργος Χατζηβρέττας δεν είχε το δικαίωμα να κάνει κρίσεις για τους χειρισμούς της διοίκησης; Αφού δεν εισήχθη ολοκληρωμένα η διοίκηση του δήμου δεν θα έπρεπε πολιτικά να απαντήσει στον κύριο Χατζηβρέττα και όχι δικαστικά; Η διοίκηση του δήμου πιστεύει ότι ήταν σωστοί οι χειρισμοί της στο θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας;

Κιμ. Ο.

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ