Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Ρουφιάνος που σχολίαζε ανενόχλητος στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου!!

Ο Ρουφιάνος που σχολίαζε ανενόχλητος στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου!!

Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη*

Αποπληροφόρηση, Παραεξουσία, Παραπληροφόρηση, Προπαγάνδα και Ύβρεις είναι μερικές από τις έννοιες που βρίσκουμε πίσω από την λέξη Προβοκάτσια η οποία χαρακτηρίζει οποιαδήποτε προκλητική δόλια ενέργεια που διεγείρει ή αποσκοπεί είτε σε πράξεις βίας και εκδίκησης, είτε σε δημιουργία γενικότερης σύγχυσης σε πρόσωπα, ή ομάδες ατόμων, ή και σε συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο. Απώτερος σκοπός αυτών που διενεργούν προβοκάτσια, είναι μεταξύ άλλων η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα της μαχητικής προπαγάνδας στη ψυχολογία της μάζας που μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη σε περιόδους κρίσεων. Παρότι ο Kostas Pappaioannou το ψεύτικο προφίλ που σχολίαζε ανενόχλητος στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου προσπάθησε να κάνει επιτυχημένα αυτήν την δουλειά, του Προβοκάτορα για λογαριασμό κάποιου ή κάποιων, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Όχι γιατί έκανε μπαμ από χιλιόμετρα μακριά ότι είναι κουκουλοφόρος ρουφιάνος, αλλά γιατί κύρια είναι κοινωνικά και επιστημονικά αμόρφωτος.

Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου ρεπορτάζ με τίτλο «Ο μεγαλύτερος Ρουφιάνος στην ιστορία του Κορδελιού-Ευόσμου!!» σήμερα θα δούμε το δεύτερο μέρος της δράσης του κουκουλοφόρου ρουφιάνου που γράφει και σχολιάζει ανενόχλητος στην επίσημη σελίδα στο Facebook του δήμου Κορδελιου-Ευόσμου.

Λόγω σπουδών στο Digital Marketing και πολύχρονης εμπειρίας σε θέματα διαδικτύου, κάνω ξεκάθαρο, ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην αντιλήφθηκαν την δράση του ψεύτικου προφίλ Kostas Papaioannou. Οπότε μένει να απαντήσουν στα ερωτήματα: Ενημέρωσαν κάποιο υπεύθυνο της δημοτικής αρχής; Ζήτησαν νομική συμβουλή για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού;

Είναι απόλυτα λογικό δυστυχώς και δεν είναι εφικτό, να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε όλα τα υβριστικά, γεμάτα μίσος σχόλια που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Είναι όμως στην ευχέρεια κάθε υπεύθυνου μίας σελίδας να θέσει όρους και όρια ώστε να υπάρχει η ελευθερία της άποψης όχι όμως οι ύβρεις και οι απειλές. Αυτό το βλέπουμε σε πολλές σελίδες κοινωνικών δικτύων όπου οι υπεύθυνοι ζητούν από τους χρήστες σεβασμό, αλλιώς θα μπλοκάρονται. Στην προκειμένη περίπτωση του κουκουλοφόρου ρουφιάνου με το ψεύτικο προφίλ Kostas Papaioannou κανένας από την διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου δεν κούνησε το δακτυλάκι του!! Μήπως αυτά που έγραφε εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα κάποιου ή κάποιων;!!

Ας δούμε όμως μερικές ακόμη από τις παρεμβάσεις που έκανε ο εν λόγω κουκουλοφόρος ρουφιάνος του διαδικτύου Kostas Papaioannou και τι έγραφε κάτω από αναρτήσεις δημοτών. (Τα ορθογραφικά λάθη που θα βρείτε στα κείμενα δεν είναι δικά μου καθώς παραθέτω αυτούσια τα κείμενα των πρωταγωνιστών χωρίς όμως τα ονόματα τους μόνο τα αρχικά παρότι είναι δημόσια ανηρτημένα).

 1. Στην ανάρτηση του δήμου με θέμα «Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με αφορμή τις φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένα κέντρα και αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου» σχολιάζει ο δημότης Π.Τ. «Στο “Είναι δε προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε κρυφή ατζέντα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία.”, εγώ σταμάτησα να διαβάζω και άρχισα να γελάω.. Ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος με το ψεύτικο προφίλ δεν έχασε ευκαιρία και απάντησε με υποτιμητικό τρόπο: Kostas Papaioannou >Π.Τ «την είπες την εξυπνάδα σου, πέσε τώρα για ύπνο». Άλλος δημότης που διάβασε την απάντηση του επεμβαίνει και του γράφει «K.K. >Kostas Papaioannou ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?? ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ».
Ο κουκουλοφόρος δεν πτοείται και συνεχίζει με μειωτικούς χαρακτηρισμούς να προσβάλει τους δημότες. Διαβάστε τι γράφει: Kostas Papaioannou >Π. Τ. «Περνιέσαι για έξυπνος, αλλά δεν είσαι. Ξέρεις τι είσαι; Ένας hater από τους πολλούς που υπάρχουν εδώ μέσα. Αν λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά καλώς το κάνεις. Αν όχι, δεν έχεις λόγους να το κάνεις» (σ.σ. hater σημαίνει μισάνθρωπος). Ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος στην συγκεκριμένη ανάρτηση δέχεται αυστηρή κριτική από δημότες οι οποίοι θεωρούν αφενός το προφίλ του ψεύτικο και αφετέρου ότι δουλεύει για την δημοτική αρχή. Διαβάστε τι απαντά σε έναν από αυτούς τους δημότες: Kostas Papaioannou > K. Λ. «Η δουλειά που κάνω μου αποφέρει πολλά περισσότερα χρήματα απ’ όσα ενδεχομένως θα μπορούσε να μου αποφέρει μια δουλειά όπως αυτή που περιγράφετε. Η εργασία μου μού έχει δώσει και μια θέση στην κοινωνία που την “έχτισα” με πολύ δουλειά, για να ψάχνω κάτι λιγότερο από αυτό που έχω.»

 2. Ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος ή προβοκάτορας, όπως θέλετε πείτε τον, δεν ασχολείται μόνο με τους δημότες. Έχει πάρει εργολαβία τους επαίνους υπέρ του δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού παρότι κατά δήλωση του δεν είναι ούτε δημότης ούτε ψηφοφόρος του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Στην ανάρτηση με τίτλο «Τη στήριξη του Περιφερειάρχη για οριστική λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας ζήτησε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου» γράφει ο ρουφιάνος με το ψεύτικο προφίλ: Kostas Papaioannou: «Πολύ έξυπνη και ουσιαστική κίνηση από τον δήμαρχο. Σε μια συνάντηση απολογισμού του έργου της Περιφέρειας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, που σκοπό είχε την προβολή της Περιφέρειας και των στελεχών της, ο κ. Μανδαλιανός κατάφερε να κάνει το δήμο Κορδελιού Ευόσμου πρωταγωνιστή, “υποχρεώνοντας” τον κ. Τζιτζικώστα να δεσμευτεί δημόσια να στηρίξει το δήμο στις πρωτοβουλίες που θα πάρει από δω και πέρα για το μείζον πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας. Σε αυτό το θέμα είμαστε όλοι μαζί».

Τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης επιτυχίας του κ. Μανδαλιανού οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου τα…μυρίζουν καθημερινά!!

 3. Θα θυμάστε φυσικά τι έγινε στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με τους δημότες που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της πιθανότητας (ύστερα από πληροφορίες που είχαν) να γίνει κλειστή δομή μεταναστών στην περιοχή. Στην σελίδα λοιπόν του δήμου φιλοξενήθηκε η έρευνα των Ellinika Ηoaxes, τα οποία είναι μέλος του International Fact-Checking Network (Διεθνές Δίκτυο Διασταύρωσης Γεγονότων) και ασχολήθηκαν με το θέμα των ψευδών ειδήσεων που διακινήθηκαν στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και αφορούσαν στη δημιουργία δομής προσφύγων στα όρια του Δήμου. Σε αυτήν την ανάρτηση ο πολυτάλαντος κουκουλοφόρος ρουφιάνος έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν ήταν φασίστες. Γράφει λοιπόν: Kostas Papaioannou: «Αυτό που κάποιους σας ενοχλεί η έρευνα ενός φορέα με διεθνή στάνταρ και όχι ότι μια χούφτα φασίστες σας έσυραν με ψέματα στους δρόμους, να το κοιτάξετε λιγάκι». Παρακολουθώντας προφανώς τα σχόλια των δημοτών δεν έμεινε μόνο εκεί και λίγο πιο κάτω κάνει και δεύτερη ανάρτηση στην οποία γράφει: Kostas Papaioannou «Για τους ψεύτες που έκαναν άνω κάτω 150.000 κόσμο με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί δήθεν δημιουργίας δομής μεταναστών στο Δήμο, υπάρχουν και χειρότερα. Ο εισαγγελέας». Εδώ αξίζει του κουκουλοφόρου ρουφιάνου να του δώσουμε συγχαρητήρια. Την πρόταση του είτε την διάβασε είτε όχι ο δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, την έκανε πράξη. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Τώρα αν ο δήμαρχος και ο Kostas Papaioannou το ψεύτικο προφίλ, είναι γνωστοί μεταξύ τους δεν το ξέρουμε. Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ φοράει κουκούλα και ρουφιανεύει με ψεύτικο προφίλ στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιου-Ευόσμου, δεν μπήκε στον κόπο να πει με ονόματα ποιοι είναι οι «μια χούφτα φασίστες». Μήπως προστατεύει κάποιους;

> Η ανακάλυψη του ψεύτικου προφίλ Kostas Papaioannou είναι θέμα χρόνου μετά και την επίσημη δήλωση του αντιδημάρχου κ. Κώστα Σωτηράκη ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την αποκάλυψη τέτοιων προσώπων που προσβάλλουν την εικόνα του ιστορικού δήμου. Ο κ. Σωτηράκης είναι ένας Δημοκράτης πολιτικός και ιδεολόγος Σοσιαλιστής και δεν ανέχεται σε μία κοινωνία ανθρώπων αντί να επικρατεί ο διάλογος να κυριαρχούν νοοτροπίες που ανήκουν στο παρελθόν και τις έχει καταδικάσει η ιστορία.  Ο χρόνος μένει να αποδείξει αν ο κ. Σωτηράκης θα τα καταφέρει με επιτυχία σε ένα κόσμο όπου η εξελιγμένη τεχνολογία της ελληνικής αστυνομίας και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνουν θαύματα. Εμείς απλά θα περιμένουμε!!

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι Δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και Digital Marketing Strategist. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης. Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο www.tvreporters.gr και στο Facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides

Ο μεγαλύτερος Ρουφιάνος στην ιστορία του Κορδελιού-Ευόσμου!!
Ξεκάθαρη η δήλωση του Κώστα Σωτηράκη για τα ψεύτικα προφίλ και απομένει να γίνει πράξη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ