Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ μεγαλύτερος Ρουφιάνος στην ιστορία του Κορδελιού-Ευόσμου!!

Ο μεγαλύτερος Ρουφιάνος στην ιστορία του Κορδελιού-Ευόσμου!!

Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη*

Πριν μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης του ψεύτικου προφίλ Kostas Papaioannou που δρα εδώ και καιρό ανεξέλεγκτα στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είτε επαινώντας, είτε υπερασπιζόμενος κάθε προσπάθειας της διοίκησης Μανδαλιανού-Σωτηράκη-Λαφαζανίδη, ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει η λέξη «Ρουφιάνος» με βάση τις περιγραφές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο. Ρουφιάνος είναι ο αναλώσιμος άνθρωπος που εκτελεί μια ποταπή αποστολή για λογαριασμό άλλου, ώστε να μην εκτεθεί ο εντολέας του. Ο αχυράνθρωπος. Συνηθέστερες αποστολές του ρουφιάνου είναι, η έκφραση απειλών, ο εκφοβισμός, η προβοκάτσια. Χαρακτηριστικό για τον Ρουφιάνο είναι το τραγούδι που ερμηνεύει ο 12ος Πίθηκος.

Την δράση του ψεύτικου προφίλ Kostas Papaioannou στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου την παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και την αρχειοθετώ με αρχεία printscreen. Η φωτογραφία που χρησιμοποιεί στο προφίλ είναι κλεμμένη από το Adobe Stock, ενώ δεν δίνει καμία άλλη πληροφορία για την ύπαρξη του. Ακόμη κι αν κάποιοι εξαφανίσουν την παρουσία του, υπάρχει και το backup της σελίδας του δήμου και φωτογραφικό αρχείο. Ακόμη δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν εξεπλάγην όταν η ιστοσελίδα «Αγκίδα» με ρεπορτάζ της αποκάλυψε, ότι με βάση την διαδρομή των σχολίων του, ο Kostas Papaioannou το ψεύτικο προφίλ, μπορεί να είναι συνεργάτης του δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού. Αυτό αν είναι αλήθεια ή όχι ας το ανακαλύψει η ελληνική δικαιοσύνη και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με τα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτουν.

Ας δούμε όμως μερικές από τις παρεμβάσεις που έκανε ο εν λόγω κουκουλοφόρος ρουφιάνος του διαδικτύου Kostas Papaioannou και τι έγραφε κάτω από αναρτήσεις δημοτών. Τα ορθογραφικά λάθη που θα βρείτε στα κείμενα δεν είναι δικά μου καθώς παραθέτω αυτούσια τα κείμενα των πρωταγωνιστών χωρίς όμως τα όνομα τους, μόνο τα αρχικά παρότι είναι δημόσια ανηρτημένα.

 1. Στην ανάρτηση του δήμου «Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ζητά από την Κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου με 1 εκατ. ευρώ» ο δημότης M. S. διατυπώνει δύο απορίες οι οποίες φαίνεται να ενοχλούν τον κουκουλοφόρο. Γράφει λοιπόν στον δημότη: Γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο στον εμπορικό σύλλογο, που είναι άμεσα εμπλεκόμενος, να σας λύσει τις απορίες; Όποιος δεν γνωρίζει και θέλει πραγματικά να μάθει, ρωτάει εκεί που πρέπει. Όχι στο facebook. Κι ενώ ο δημότης επιμένει στα ερωτήματα του και αποκαλεί τον Kostas Papaioannou τρολ γιατί διαπίστωσε ότι το προφίλ του είναι ψεύτικο, ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος γράφει για την διοίκηση του δήμου: «Δεν σε ξέρω, δεν τους ξέρω, δεν σε ψηφίζω, δεν τους ψηφίζω, γιατί πολύ απλά δεν ψηφίζω στο δήμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ τι συμβαίνει στο δήμο. Παρακολουθώ κι επειδή τυγχάνει να γνωρίζω από άσκηση διοίκησης μπορώ να μπω στα ρούχα αυτού που διοικεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κατανοώ τις επιλογές του, τη στάση ή τις αποφάσεις του. Επίσης, από την εμπειρία μου ξέρω πόσο διαφορετικό είναι το να διοικείς από το να αντιπολιτεύεσαι. Πόση ευθύνη έχει το πρώτο και πόσο πιο ανέμελο είναι το δεύτερο. Και με ενοχλεί αφάνταστα ο μηδενισμός και η εύκολη κριτική για τα πάντα. Είναι πολιτικός ξεπεσμός. Όταν αυτό συμβαίνει στο fb, είναι δύο φορές ξεπεσμός. Τέλος θεωρώ απαράδεκτο για κάποιον που πολιτεύεται, να χρησιμοποιεί τη σελίδα του δήμου για να αντιπολιτευτεί, όταν μπορεί να το κάνει από τη δική του. Φαντάζομαι ότι σου έλυσα απορίες…

 2. Στην ανάρτηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με αφορμή τις φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένα κέντρα και αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου, ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος επιτίθεται στην κ. E. P. επειδή έγραψε το παρακάτω σχόλιο για τον δήμαρχο: «Όπως και για το καθολικό λοκ νταουν που ακουγόταν και βγήκε και είπε ότι δεν ήταν αλήθεια. Και μισή ώρα μετά ανακοινώθηκε από τον χαρδαλια..εγινεεεε». Της γράφει λοιπόν: Kostas Papaioannou >E.P. 1ον) Αν θυμάμαι καλά, δεν είπε δεν είναι αλήθεια, είπε δεν ανακοινώθηκε επίσημα, συζητάνε οι λοιμωξιολόγοι, άρα διαστρευλωνετε τα λόγια του για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. 2ον) Βρείτε έναν άλλο, πιο τίμιο και πιο ηθικό τρόπο να υποστηρίξετε τον αδερφό σας».

Ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος θεώρησε ότι η εν λόγω κυρία είναι αδελφή κοινοτικού συμβούλου Σ. Π. κάτι που δεν ισχύει όπως του απάντησε και η ίδια με αποτέλεσμα να μην δώσει συνέχεια.

 3. Στην ανάρτηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου «Συναγερμός για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού – Αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει rapid test στην πλατεία Δημαρχείου, ο δημότης M. S. που ήταν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Σούλα αλλά δεν εκλέχτηκε γράφει: «Συγνώμη αλλά επειδή ζαλίστηκα με τις τούμπες της διοίκησης και τα είπα ξείπα του δημάρχου τα rapid test κατά τον δήμαρχο ήταν μέχρι χθες αναξιόπιστα και γίνονταν μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και δεν είχαν τίποτα ουσιαστικό να αποδώσουν. Τώρα τι έγινε τα κακά και άχρηστα test έγιναν χρήσιμα και απαραίτητα;;;;;; Έτσι πολιτική δεν γίνεται δεν μπορείτε κύριοι της διοίκησης να κάνετε φθηνό συνδικαλισμό με τόσο κρίσιμα θέματα! Και στο θέμα του covid ο δήμος μας είναι ουραγός! Στο διοικητικό μπάχαλο της Νέας Πνοής που σήμερα λέει αβγά και αύριο καλάθια ήμαστε θύματα όλοι οι δημότες που περιμένουμε μάταια μια σοβαρή στάση από την διοίκηση του δήμου».

Ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος ενοχλήθηκε, δεν έχασε χρόνο και απάντησε: Kostas Papaioannou >Αγαπητέ M. S. οι μέχρι τώρα επιλογές της διοίκησης στο θέμα του κορωνοϊού την έχουν δικαιώσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Και συνεχίζει παρακάτω: «Είδατε κάποιον να κινδυνεύει; Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι κανένας δεν έμεινε εκτεθειμένος. Εσείς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι θέλετε. Δεν σημαίνει και ότι ισχύει. Μην λαϊκίζετε στη σελίδα του Δήμου, όντας μέλος παράταξης της αντιπολίτευσης».

 4. Η ανάρτηση που εξαγρίωσε πιο πολύ τον κουκουλοφόρο ρουφιάνο του διαδικτύου ήταν αυτή με την περίφημη υπόθεση των κοιμητηρίων Ευόσμου που ξεκίνησε ύστερα από επώνυμη καταγγελία δημότη που βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας ενός μακάβριου θεάματος. Η υπόθεση βγήκε στην δημοσιότητα και κάποιοι καρεκλοκένταυροι του συνδέσμου έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Στην ανάρτηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για το θέμα αυτό ο κουκουλοφόρος ρουφιάνος γράφει: Kostas Papaioannou: «Οι καταγγελίες μέσω facebook αποδυναμώνουν την ίδια την καταγγελία. Ή απευθύνεσαι στη δικαιοσύνη και επιλαμβάνεται αυτή ή έχει δίκιο η ανακοίνωση που αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Αυτά.»

Η δημότης που έκανε την επώνυμη καταγγελία απαντά: B. E. >

Kostas Papaioannou «από παντού κάνουν δουλειά…σιγά σιγά ξεκινάνε όλα…εσείς ξεκινήστε από την δικαιοσύνη..πάντως δεν σκοπεύω να κατέβω στην πολιτική ούτε και είμαι λάτρης καμμιας παρατάξης ..Αλήθεια;;;; Εσείς παράταξη εξυπηρετείτε ;; ΑΥΤΑ….».
Ο Kostas Papaioannou απαντά αμέσως: B. E.  «Πρώτον, δεν θυμάμαι να ζήτησα τη γνώμη σας. Δεύτερον, είστε θρασύτατη, προκλητική και αγενής. Τρίτον, είναι ξεκάθαροι οι σκοποί σας, εξυπηρετείτε φίλους σας. Τέταρτον, παρασύρετε τον κόσμο και είναι θέμα χρόνου να σας μαζέψει κάποιος εισαγγελέας»

Η απάντηση που του δίνει η δημότης είναι σκληρή: B. E. >

Kostas Papaioannou: «βασικ είσαι θρασύδειλος κρυμμένος πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ που εξυπηρετείς τα αφεντικά σου..συνέχισε το γλύψιμο κι εγώ θα συνεχίσω τον δικό μου αγώνα με τον τρόπο που ξέρω…γουστάρω να γίνομαι αγενείς με άτομα σαν εσένα κι αν έχεις κοχονες έλα να μου τα πεις κατάμουτρα και να σε ξεναγήσω επάνω…αυτά στο ψεύτικο προφίλ που πετάγεται σαν …….. μαϊντανός ας πω και σχολιάζει όπου θίγονται τα αφεντικά του….ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ»

Η ανακάλυψη του ψεύτικου προφίλ Kostas Papaioannou είναι θέμα χρόνου αν κατόπιν μήνυσης, ζητηθεί με εισαγγελική παρέμβαση από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η ανίχνευση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων υπόπτων ή και προσώπων που χειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα του δήμου. Κλείνοντας το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον κουκουλοφόρο ρουφιάνο του διαδικτύου που βρίζει και απειλεί δημότες του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου επειδή στην επίσημη σελίδα του δήμου στο Facebook γράφουν την όποια άποψη τους, αξίζει να αναφέρω ότι η ανοχή της διοίκησης και των υπευθύνων της που χειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα και τα βλέπουν όλα, μπορεί να θεωρηθεί και συγκάλυψη καθώς κανένας άλλος από κανένα άλλο προφίλ δεν φέρεται με αυτόν τον θρασύ τρόπο. Μόνο ο Kostas Papaioannou, που αν και δεν είναι δημότης του δήμου και δεν ψηφίζει σε αυτόν τον τόπο διεκδικεί το τρόπαιο: Ο μεγαλύτερος Ρουφιάνος στην ιστορία του Κορδελιού-Ευόσμου!!

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι Δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και Digital Marketing Strategist. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης. Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο www.tvreporters.gr και στο Facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides

Ο Ρουφιάνος που σχολίαζε ανενόχλητος στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου!!
Ο Kostas Papaioannou αποκαλύφθηκε πριν λίγο
Για γέλια και για κλάματα ο Kostas Papaioannou
Βασίλης Σαρρηγιαννίδης: Να δεσμευτεί με εισαγγελική εντολή ο υπολογιστής των κοινωνικών δικτύων του δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ