Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔεύτερη παραίτηση ειδικού συνεργάτη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δεύτερη παραίτηση ειδικού συνεργάτη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Λίγο πριν ολοκληρωθούν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, είχαμε και δεύτερη παραίτηση ειδικού συνεργάτη του δήμου. Η πρώτη παραίτηση ήταν αυτή του κυρίου Γκανούλη στις 23 Φεβρουαρίου 2021 για προσωπικούς λόγους. Ο κύριος Φίλλιπος Γκανούλης είχε ορισθεί στο τέλος Αυγούστου 2020 άμισθος ειδικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής, διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης, διευθέτησης ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Χθες, 26 Αυγούστου 2021, παραιτήθηκε ο κύριος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στα μέσα Απριλίου του 2020 είχε ορισθεί ειδικός συνεργάτης του δήμου σε συγκοινωνιακά θέματα. Ο κύριος Κωνσταντινίδης, στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για να γνωστοποιήσει την παραίτησή του, ανέφερε τις συγκοινωνιακές μελέτες τις οποίες εκπόνησε κατά την περίοδο που ήταν ειδικός συνεργάτης του δήμου.

Η παραίτηση του κυρίου Γκανούλη δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ από το δήμο. Τη μάθαμε από επιστολή του κυρίου Γκανούλη αρκετούς μήνες μετά. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει ούτε για την παραίτησή του, ούτε για το έργο του κατά τους 6 μήνες που ήταν ειδικός συνεργάτης της. Ευτυχώς ο κύριος Κωνσταντινίδης ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτησή του μετά από 16 μήνες συνεργασίας με το δήμο και γνωστοποίησε το έργο του, γιατί αν περιμέναμε από τη διοίκηση ίσως να περιμέναμε όσο και στην περίπτωση του κυρίου Γκανούλη.

Όσον αφορά την παραίτηση του κυρίου Κωνσταντινίδη, αμέσως εκφράστηκαν απορίες τόσο από το δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Αλεξανδρίδη όσο και από το γνωστό δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης Βασίλη Σαρρηγιαννίδη, απορίες στις οποίες δεν έχει βέβαια υποχρέωση να απαντήσει ο κύριος Κωνσταντινίδης αλλά η διοίκηση του δήμου. Η διοίκηση του δήμου υποχρεούται να απαντήσει πότε παρέλαβε τις μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη, αν σκέφτεται να υλοποιήσει κάποια από αυτές, πότε σκέφτεται να υλοποιήσει κάποια από αυτές και αν κάποια από αυτές δρομολογήθηκε να υλοποιηθεί άμεσα.

Η διοίκηση του δήμου υποχρεούται, έστω και πολύ καιρό μετά, να ενημερώσει για το έργο και τις προτάσεις του κυρίου Γκανούλη ως ειδικού συνεργάτη του δήμου. Τι πρότεινε ο κύριος Γκανούλης για το περιβάλλον; Ο τρόπος που χειρίζεται η διοίκηση του δήμου τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχει καμία σχέση με τις προτάσεις του κυρίου Γκανούλη; Εκτός κι αν η διοίκηση του δήμου πιστεύει ότι μπορεί να ορίζονται ειδικοί συνεργάτες και να παραιτούνται, χωρίς εκείνη να έχει υποχρέωση να δώσει λογαριασμό στους πολίτες αυτού του τόπου για το έργο τους.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ