Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚακό στήριγμα διάλεξε ο δήμαρχος στη μάχη κατά της δυσοσμίας

Κακό στήριγμα διάλεξε ο δήμαρχος στη μάχη κατά της δυσοσμίας

Μετά από δύο χρόνια που η δυσοσμία υποχωρούσε αλλά οι υποκειμενικές μύτες των κατοίκων του δήμου δεν έλεγαν να το καταλάβουν, μετά από δύο χρόνια καμίας ουσιαστικής πίεσης του δήμου προς τα ΕΛΠΕ για την επίλυση του θέματος της δυσοσμίας, μετά από δυο χρόνια προσπάθειας να ξαναπάρει ο δήμος χορηγία από τα ΕΛΠΕ, όπως τελικά έκανε μέσω άλλης εταιρείας του ομίλου, ο δήμαρχος, κάτω από την πίεση και την κατακραυγή του κόσμου, αποφάσισε να βγάλει χθες μία ανακοίνωση στην οποία γράφει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τη λήψη μέτρων περιορισμού της δυσοσμίας, αυτό δεν αποτυπώνεται στην πραγματικότητα, με συνέπεια το πρόβλημα να παραμένει».

Τελικά παραμένει το πρόβλημα της δυσοσμίας; Τελικά δεν είναι υποκειμενικές οι μύτες των κατοίκων; Παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση γράφει ότι ο δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας κι εκείνος του την προσέφερε απλόχερα. Τι να κάνει κανείς διαβάζοντας τέτοια πράγματα; Να κλάψει ή να γελάσει; Δεν γνωρίζει ο κύριος Μανδαλιανός ότι ο κύριος Τζιτζικώστας είναι Περιφερειάρχης καμιά δεκαετία, όσο δηλαδή διαρκεί και η έντονη δυσοσμία; Μηδενική αντοχή δήλωσε ότι θα δείξει ο κύριος Τζιτζικώστας. Πότε; Ποιο έτος; Δέκα χρόνια γιατί δείχνει τόση ανοχή;

Επί πολλά χρόνια τα ΕΛΠΕ αρνούνταν ότι είναι η πηγή της δυσοσμίας και η Περιφέρεια μαζί με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου έψαχναν την πηγή και δεν την έβρισκαν. Τώρα που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βρήκε την πηγή, ο κύριος Μανδαλιανός θέλει να φέρει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μια μη κυβερνητική οργάνωση για να ξαναψάξει τις αιτίες της ρύπανσης και της δυσοσμίας και αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, τότε να αντιδράσει μαζί με τον κύριο Τζιτζικώστα. Δηλαδή ακόμη έχει αμφιβολίες ο κύριος Μανδαλιανός για το τι συμβαίνει με τη δυσοσμία στο δήμο!

Είναι απίστευτο το πώς προσπαθούν να κυλήσουν το χρόνο για να φύγει, είναι απίστευτο τι σκαρφίζονται για να κερδίσουν χρόνο. Όμως είναι πολύ αγχωμένοι και δεν μετράνε καλά τις ενέργειές τους. Ο κύριος Μανδαλιανός μπορεί να είναι νέος στην πολιτική, αλλά ο κύριος Τζιτζικώστας είναι πολύ παλιός και με αυτόν Περιφερειάρχη έχει διαιωνιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Το να δηλώνει λοιπόν ο δήμαρχος ότι με συμπαραστάτη τον κύριο Τζιτζικώστα θα λύσει το πρόβλημα της δυσοσμίας, είναι σαν να προετοιμάζει τον κόσμο να ζήσει με τη δυσοσμία για πάντα.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ