Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤη στήριξη του Περιφερειάρχη για οριστική λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας ζήτησε...

Τη στήριξη του Περιφερειάρχη για οριστική λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας ζήτησε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Απ. Τζιτζικώστας: “Δήμαρχε είμαι μαζί σου σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις”

            Το φλέγον θέμα της δυσοσμίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που συνεχίζει να ταλανίζει τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η δημοτική αρχή, έθεσε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τους οκτώ Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση εμβληματικών έργων.

            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την επιβάρυνση που συνεχίζει να υφίσταται ο Δήμος και τις δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στην υγεία των πολιτών, τονίζοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τη λήψη μέτρων περιορισμού της δυσοσμίας, αυτό δεν αποτυπώνεται στην πραγματικότητα, με συνέπεια το πρόβλημα να παραμένει.

            «Ως Δήμος αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά μέτρων, ξεκινώντας από τον έλεγχο του ατμοσφαιρικού αέρα με δικές μας μετρήσεις, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου, μαζί με το πόρισμα που είχε βγει πριν από περίπου δυο χρόνια, θα είναι ο ισχυρός λόγος μας για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να δοθεί οριστική λύση. Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε μαζί μας, θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη σας» επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

            «Δήμαρχε είμαι μαζί σου σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις. Αυτόν το δρόμο θα τον προχωρήσουμε μαζί, όπου κι αν χρειαστεί να πάμε, με οποίον κι αν χρειαστεί να συγκρουστούμε» τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, διαμηνύοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της υγείας των πολιτών αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα της Περιφέρειας.

            «Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Αυτό θέλω να το γνωρίζεις καλά κι εσύ δήμαρχε και οι συμπολίτες μας στη Δυτική Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Άλλωστε, ήμασταν εμείς εκείνοι που πρώτοι ξεκινήσαμε τη διαδικασία, να γίνει για πρώτη φορά στην περιοχή και ενδεχομένως και σε όλη την Ελλάδα, μια σοβαρή μέτρηση – μελέτη, σχετικά με το πώς και από πού προέρχεται αυτή η δυσοσμία στην περιοχή. Και πλέον, έχοντας τα αποτελέσματα αυτής της σοβαρής μελέτης που έγινε εμπεριστατωμένα και επιστημονικά, έχουμε ήδη ζητήσει από τον κάθε φορέα που έχει αρμοδιότητα, να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ελέγχουμε όσα πρέπει να γίνουν το επόμενα διάστημα».

            Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την  πρόοδο του προγράμματος υλοποίησης 116 έργων σε ολόκληρο το αστικό πολεοδομικό συγκρότημα, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας και προσωπικά,  τόσο του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και της Αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ Βούλας Πατουλίδου, στην υλοποίηση αυτών των μακρόπνοων παρεμβάσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας πως η εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί διανοίγει νέες προοπτικές για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ