Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι όμορφα παιδιά ντυμένα ομοιόμορφα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι όμορφα παιδιά ντυμένα ομοιόμορφα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι όμορφα παιδιά ντυμένα ομοιόμορφα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές που εξασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα. Τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σωστό να τις μπερδεύουμε με τους υπόλοιπους ένστολους και να μιλάμε υποτιμητικά γι’ αυτές. Είναι λάθος να μπερδεύουμε τον ασπιδοφόρο που κοπάνησε πισώπλατα με όλη του τη δύναμή μια κοπέλα καλλιτέχνη με αυτούς που φυλάνε σκοπιά στα σύνορα. Δεν είναι το ίδιο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνάμεις οι οποίες στελεχώνονται από επαγγελματίες και εφέδρους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ευχαρίστησαν τους Αμερικάνους στα Ίμια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιδρούσαν με τον τρόπο που έπρεπε, εάν έπαιρναν τέτοια διαταγή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν παίρνουν αποφάσεις και ούτε είναι σωστό να πάρουν αποφάσεις. Όπως όμως δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις, έτσι δεν είναι και σωστό να λοιδορούνται για αποφάσεις που πήραν άλλοι.

Μπορεί κανείς να επαινέσει ή να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τον τρόπο που επέλεξε να γιορτάσει την 25η Μαρτίου. Δεν είναι όμως σωστό σ’ αυτήν την ιστορία να μπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και να αναφερόμαστε υποτιμητικά γι’ αυτές. Ο καλός μας γείτονας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας τις σέβεται και τις εκτιμάει. Αυτούς που δεν σέβεται και δεν εκτιμάει είναι εκείνους ακριβώς που ευχαριστούν τους Αμερικάνους ή είναι έτοιμοι να ευχαριστήσουν τους Αμερικάνους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας των κληρωτών και εφέδρων θα κάνουν το καθήκον τους, όπως το έκαναν όποτε τους ζητήθηκε.

Δ.Ε.Αντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ