Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣφοδρή επίθεση του αναπληρωτή δημάρχου στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Σφοδρή επίθεση του αναπληρωτή δημάρχου στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Ο Κώστας Σωτηράκης, αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου και αναπληρωτής δημάρχου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Αλεξανδρίδη κατηγορώντας τον γιατί, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, έλεγε ότι γνώριζε πως θα επιβληθεί lockdown στον δήμο.

Συγκεκριμένα ο κύριος Σωτηράκης είπε ότι στεναχωρήθηκε γιατί τον ενημέρωσαν πως κάποιος συνάδελφος γνώριζε για το κλείσιμο του δήμου πριν από μέρες και βγαίναν οι άλλοι και του έλεγαν «τι λες ρε τεράστιε; Δεν το ήξερε ο δήμαρχος γιατρός και η διοίκηση». Ο κύριος Σωτηράκης είπε πως αναζήτησε τον τρόπο με τον οποίο γνώριζε ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος και άλλοι λένε πως έχει πηγές πολύ μεγάλες στην Αθήνα και άλλοι λένε ότι έχει το κληρονομικό χάρισμα και βλέπει το μέλλον. Κατόπιν ο κύριος αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε γιατί ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος δεν ενημέρωσε τον δήμαρχο ή τον επικεφαλής του. Ο κύριος Σωτηράκης συνέχισε με τον ίδιο σκωπτικό τρόπο να αναφέρεται στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, λέγοντας πως γνώριζε γιατί, τον πληροφόρησαν ότι ο κύριος Αλεξανδρίδης, γνωρίζει να αναλύει λύματα και τον κάλεσε αφού γνωρίζει να αναλύει τα λύματα να αναλύσει και τα αιωρούμενα μικροσωματίδια που υπάρχουν στον δήμο μήπως και βγει άκρη με τη ρύπανση.

«Είπαμε ότι κάποιοι τυχοδιώκτες, τυχάρπαστοι παρασέρνουν τον δήμο. Αλλά σε δημοτικούς συμβούλους… Να σοβαρευτούμε. Όταν πρωτοξεκίνησα είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο απόφοιτους δημοτικού και τέτοια φαινόμενα δεν είχαμε», συνέχισε ο Κώστας Σωτηράκης. Μέχρι το σημείο αυτό ο κύριος Σωτηράκης δεν αναφερόταν ονομαστικά στον κύριο Αλεξανδρίδη. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε προς τους δημοτικούς συμβούλους ότι μιλάει για τον κύριο Λευτέρη Αλεξανδρίδη και ζήτησε να «σοβαρευτούμε οι δημοτικοί σύμβουλοι, να κρατήσουμε τον κόσμο ψύχραιμο και μετά να επιρριφθούν οι ευθύνες».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης στην τοποθέτησή του κάλεσε τον κύριο Σωτηράκη να διαβάζει σωστά, γιατί αυτό που έγραψε ο κύριος Αλεξανδρίδης ήταν πως ήταν ενημερωμένος για ενδεχόμενο lockdown. «Νομίζω ότι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι σας γνωρίζατε και είχατε ενημερωθεί από τις τηλεοράσεις ότι ανεβαίνουν τα λύματα στη Θεσσαλονίκη γενικά, ότι υπάρχουν κρούσματα αυξημένα και ότι υπήρξε ενδεχόμενο lockdown. Εάν οι διοικούντες δεν γνώριζαν αυτό που όφειλαν να το ξέρουν και δεν πήραν μέτρα νωρίτερα ώστε να έχουν πολλά rapid test, να αποδεικνύουν ότι εμείς δεν έχουμε στην περιοχή μας κρούσματα, γι’ αυτό δεν ευθύνομαι εγώ αλλά αυτοί που δεν το γνώριζαν. Εγώ δεν έγραψα ούτε ότι είμαι μάντης κύριε Σωτηράκη, ούτε ότι μου το είπε κάποιος στο αυτί. Έγραψα ξεκάθαρα ότι είχα πληροφόρηση για ενδεχόμενο lockdown, ότι ανεβαίνουν απειλητικά τα λύματα και τα κρούσματα. Θα σας κλείσουν αν πάτε έτσι. Αυτό ακριβώς έγραψα», είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης απάντησε και στα περί «τεράστιε» που ανέφερε ο κύριος Σωτηράκης λέγοντας ότι την ανυπαρξία της η διοίκηση δεν μπορεί να τη ρίχνει στην αντιπολίτευση και σε κανέναν γενικώς. «Αυτά όσον αφορά για τον κύριο Σωτηράκη που βλέπει μάντεις και μάγους της φυλής», ολοκλήρωσε την απάντησή του στον κύριο Σωτηράκη ο κύριος Αλεξανδρίδης.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ