Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΔεν προσλαμβάνονται υγειονομικοί γιατί δεν τίθεται σωστά το θέμα των προσλήψεων...

Δεν προσλαμβάνονται υγειονομικοί γιατί δεν τίθεται σωστά το θέμα των προσλήψεων…

Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι δεν τίθενται τα αιτήματα με τον σωστό τρόπο, προκειμένου να λυθούν. Έτσι, παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπάρχουν διαμαρτυρίες, ενώ το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εάν ετίθετο σωστά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους υγειονομικούς, οι οποίοι κατηγορούν την πολιτεία γιατί δεν διορίζει υγειονομικό προσωπικό, ενώ το λάθος είναι δικό τους. Ζητούν και ξαναζητούν από την πολιτεία να διορίσει γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς! Επαναλαμβάνουν το αίτημά τους με τον ίδιο «ξύλινο» και γραφικό τρόπο και από πάνω κατηγορούν την πολιτεία που δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους εν μέσω πανδημίας.

Είναι σίγουρο όμως ότι η πολιτεία θα ικανοποιούσε το αίτημά τους αν αυτό ετίθετο με τον σωστό τρόπο σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας στην οποία βρισκόμαστε, που αφενός υπάρχει ανάγκη διορισμού υγειονομικού προσωπικού, αλλά αφετέρου οικονομική στενότητα. Εάν δηλαδή οι υγειονομικοί ζητούσαν τον διορισμό νοσοκομειακής αστυνομίας, είναι σίγουρο πως θα βρίσκονταν τα απαραίτητα κονδύλια και θα διορίζονταν μερικές χιλιάδες νοσοκομειακοί αστυνομικοί, αλλά όταν οι υγειονομικοί δεν ξέρουν να θέσουν σωστά το αίτημα πώς να το ικανοποιήσει η πολιτεία;!

Οράτιος Μενιππίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ