Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η Αλήθεια υπερισχύει όλων κύριε Δήμαρχε»

«Η Αλήθεια υπερισχύει όλων κύριε Δήμαρχε»

Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης, γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, έγραψε τα παρακάτω στο facebook, σχολιάζοντας το άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο «Μόνο ο δήμαρχος και η σύζυγός του έχουν ευθιξία;»:


«Vincit Οmnia Veritas
Η αλήθεια υπερισχύει όλων
Οι αποκαλύψεις του κ. Χατζηβρέττα στην EURO τηλεόραση, ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται ότι δημιούργησε πανικό στην διοικούσα παράταξη. Ο έγκριτος νομικός επιστήμονας, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού-Ευόσμου, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας, ότι τέτοιες αποκαλύψεις δεν τις κάνεις αν δεν έχεις πρώτα χαρτιά στα χέρια σου, που αν χρειαστεί θα σε αθωώσουν. Είμαι πεπεισμένος ότι τα έχει για όλους. Ας δούμε όμως τι κατάφερε με αυτήν του την κίνηση.
1. Πρώτα και κύρια, κατάφερε να αποδομήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, (μόλις 18 μήνες από τότε που ανέλαβε τα ηνία του δήμου), τον μύθο της παράταξης που διοικεί. Η “Νέα Πνοή με ήθος και όραμα για τον δήμο μας”, πλήρης τίτλος όπως δηλώθηκε για τις εκλογές του 2019, υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά και όχι στις πράξεις. Το ήθος και το όραμα δεν έχουν καμία σχέση με τα βολέματα συγγενικών προσώπων, με τα ρουσφέτια, όπως τα λέει ο λαός μας.
2. Ακόμη και αν ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ως δήμαρχος, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του με κάποιο τρόπο άμεσο ή έμμεσο, να ευνοήσει την σύζυγο του και να πάρει μία διευθυντική θέση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταγγέλλοντα, τώρα δεν θα το κάνει με τίποτα. Ακόμη και αν η σύζυγος του το δικαιούται ως εργαζόμενη στον δήμο και λόγω πτυχίων και λόγω της ανιδιοτελούς της προσφοράς, στο μυαλό του κόσμου θα υπερισχύει το ρουσφέτι, αν τελικά γίνει.
3. Οι Αντιδήμαρχοι πρώτιστα και τα συγγενικά τους πρόσωπα που “φωτογραφήθηκαν” στην τηλεοπτική συνέντευξη, κοινώς “κάηκαν” πολιτικά. Οι Κοινωνίες που μαστίζονται από ανεργία και οι πολίτες που βιώνουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, ευελπιστώντας ότι η δημοτική τους αρχή θα προκηρύξει θέσεις εργασίας με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν συγχωρούν τέτοιες συμπεριφορές. Κανείς δεν πρόκειται να το ξεχάσει στις επόμενες εκλογές ή καλύτερα θα είναι μία από τις σημαίες όλης της αντιπολίτευσης όταν θα μιλήσει για το ήθος αυτών που διοικούν σήμερα. Είτε αυτοί διεκδικήσουν τον δήμο είτε κάποιοι βάλουν πλώρη και θέλουν να γίνουν βουλευτές.
4. Δέκα ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του κ. Χατζηβρέττα στην EURO τηλεόραση, κανένας από τους καταγγελθέντες, δεν βγήκε να κάνει μία δήλωση. Στην πολιτική αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Μέσα από μία ανακοίνωση της παράταξης όπου ανήκουν όλοι στην προκειμένη περίπτωση ή μέσα από μία ανακοίνωση του πολιτικού προϊσταμένου όλων αυτών, του κ. Μανδαλιανού στην προκειμένη περίπτωση που οφείλει μία απάντηση. Αν αυτά που ακούστηκαν ή κάποια από αυτά που ακούστηκαν είναι αλήθεια ή ψέμματα. Όπως και να έχει οι δημοσιογράφοι θα βρουν τρόπο όταν τον συναντούν να το ρωτάνε και για αυτό το θέμα. Για πολύ καιρό..
5. Οι δηλώσεις περί μηνύσεων και οι κάθε είδους λεκτικοί εκφοβισμοί δεν χωράνε στην Δημοκρατία μας και σε όσους την πιστεύουν. Η Δημοκρατία είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων γιατί έστω και μία φορά θα είναι χρήσιμη για τον καθένα μας. Αλλά πάντοτε νικάει όσους την προσβάλλουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ