Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Σύλλογος Γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου απαιτεί να γίνουν τεστ...

Ο Σύλλογος Γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου απαιτεί να γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές

Ανησυχία επικρατεί στο 9ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου μετά το κρούσμα κορονοϊού που βρέθηκε σ’ αυτό. Το 9ο δημοτικό σχολείο συστεγάζεται με το 12ο δημοτικό σχολείο, με ένα νηπιαγωγείο και με το Ειδικό Σχολείο. Όλα μαζί τα σχολεία αριθμούν περίπου 500 μαθητές. Σε επικοινωνία που είχε η «Αγκίδα» με το πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, κύριο Ηλία Μανουσαρίδη, ο πρόεδρος τόνισε ότι ο Σύλλογος απαιτεί να γίνει παρέμβαση του δήμου στον ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλα τα παιδιά. Σήμερα, όπως είπε ο κύριος Μανουσαρίδης, πάρα πολλά παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο γιατί υπάρχει έντονη ανησυχία. Η ανησυχία εντείνεται καθώς πολλά από αυτά τα παιδιά τα πηγαινοφέρνουν στο σχολείο οι παππούδες, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου μας ενημέρωσε ότι ο δήμος πραγματοποίησε χθες απολύμανση στο σχολείο και ότι επίσης 2-3 παιδάκια, που είχαν πυρετό,  υπεβλήθησαν από τους γονείς τους σε τεστ covid ιδιωτικώς και περιμένουν τα αποτελέσματα. Ο κύριος Μανουσαρίδης επεσήμανε όμως ότι δεν είναι λύση η καταφυγή των γονιών σε ιδιωτικά εργαστήρια για τα τεστ και επανέλαβε την απαίτηση του Συλλόγου Γονέων να γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές από τον ΕΟΔΥ. «Πόσα χρήματα να δώσουν οι γονείς σε τεστ και γιατί να τα δώσουν και να μην τα κάνει το κράτος;», αναρωτήθηκε ο κύριος Μανουσαρίδης.

Ο Ηλίας Μανουσαρίδης αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των σχολικών αιθουσών λέγοντας πως στο 9ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου υπάρχουν δύο αίθουσες των 18 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες κάνουν μάθημα 17-18 παιδιά, ενώ στις υπόλοιπες αίθουσες συνωστίζονται 20-25 παιδιά. «Με αυτόν τον τρόπο δεν αντιμετωπίζεται ο κορονοϊός», σχολίασε ο κύριος Μανουσαρίδης και πρόσθεσε ότι από το καλοκαίρι ο Σύλλογος Γονέων είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να δοθούν οι αίθουσες του δήμου, όπως ΚΑΠΗ και πολιτιστικοί χώροι, που δεν χρησιμοποιούνται κατά την πανδημία, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός υποσχέθηκε ότι θα δει την πρόταση και θα την προχωρήσει, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ