Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης για το ΘΕΠΑΝ

0
20
TEST

Η παράταξη του Νίκου Ζυγά προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου να αναγνωρίσει ότι το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού δεν του ανήκει, αλλά ανήκει στην Εκκλησία. Την ανακοίνωση ο κύριος Ζυγάς την έκανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κύριος Ζυγάς είπε ότι μετά την κωμωδία στην οποία εξελίχθηκε η ψηφοφορία για το ΘΕΠΑΝ με ευθύνη της διοίκησης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή του άσκησε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο Νίκος Ζυγάς μάλιστα τόνισε ότι η διοίκηση κατέφυγε σ’ αυτήν την κωμωδία γιατί δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους εντολοδόχους της.

«Ασκήσαμε προσφυγή γιατί αυτή η απόφαση είναι ενάντια στα συμφέροντα του δήμου και στην προάσπιση της δημοτικής περιουσίας. Είναι ενάντια στον όρκο που δώσαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι να είμαστε θεματοφύλακες των συμφερόντων του δήμου», συνέχισε την τοποθέτησή του ο κύριος Ζυγάς.

«Αν ήταν δικό σας το οικόπεδο και ερχόταν κάποιος ξένος και σας έλεγε ότι έχει συμβολαιογραφική πράξη ότι του ανήκει το οικόπεδό σας, θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο;» ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης ο κύριος Ζυγάς και απάντησε ο ίδιος: «Θα κινούσαμε όλοι γη και ουρανό για να το υπερασπιστούμε. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ξένη περιουσία, είναι δημοτική περιουσία και νομίζουν κάποιοι ότι με αυτό μπορούν να κάνουνε μικροπαραταξιακά παιχνίδια».

Ο Νίκος Ζυγάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για το θέμα λέγοντας: «Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα του ΘΕΠΑΝ. Απλά θέλουμε να εξαντλήσουμε πρώτα όλα τα πολιτικά μέσα και όλες τις πολιτικές επιλογές για τη διευθέτηση του θέματος, γιατί μετά υπάρχουν κι άλλες επιλογές και καλά είναι να μην φτάσουμε σε αυτές. Δεν ξέρω και εσάς, ως διοίκηση κύριε δήμαρχε, πόσο σας γοητεύει να σας σέρνει η αντιπολίτευση για να υπερασπίζετε τα δικαιώματα του δήμου, όπως είστε υποχρεωμένοι. Είναι θέμα επιλογών».

Τα. Σ.