Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε κλίμα οδύνης το τελευταίο “αντίο” στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Φωτιάδη

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο “αντίο” στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Φωτιάδη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πολίτες αποχαιρέτησαν χθες τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Χρήστο Φωτιάδη, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή,  βυθίζοντας στο πένθος την τοπική μας κοινωνία.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και η ταφή στα νεκροταφεία Ευόσμου, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου, που βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης του οικογένειας, της συζύγου, της κόρης και του αδερφού του.
Στον επικήδειο που εκφώνησε εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφέρθηκε στους αγώνες ζωής που έδωσε από μικρό παιδί ο εκλιπών, όταν για να στηρίξει την οικογένειά του ρίχτηκε στη βιοπάλη, πουλώντας λαχεία και κουλούρια, καταφέρνοντας στη συνέχεια με κόπους και στερήσεις να σπουδάσει, αποκτώντας πανεπιστημιακούς τίτλους και κατόπιν να καταξιωθεί επαγγελματικά καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις σε Τραπεζικά Ιδρύματα.
Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη  μνεία στο ήθος και στην ακεραιότητα του Χρήστου Φωτιάδη,  ο οποίος ως αντιδήμαρχος Οικονομικών διακρίθηκε για την εντιμότητα και την εργατικότητά του.
Το πόστο σου το τίμησες με το ήθος, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη σου, την εντιμότητά σου. Υπήρξες ακούραστος εργάτης του καλού, ένας ήρεμος, αξιέπαινος, σεμνός και ταπεινός άνθρωπος που πάντα είχες ως στόχο και αποζητούσες τη διαφάνεια και την καθαρότητα. Εργατικός, μειλίχιος και υπομονετικός, ποτέ δεν επέλεξες υψηλούς τόνους, ποτέ δεν ήσουν απαξιωτικός και υπερόπτης”.
Παράλληλα ο κ. Μανδαλιανός αναφέρθηκε στις μεγάλες αγάπες του εκλιπόντα, τη γυναίκα του Μαρία, την κόρη του Μελίνα και τη  μητέρα του, ενώ τόνισε πως το κενό που αφήνει στις ζωές όλων η απώλειά του είναι  τεράστιο.

Έφυγες για το τελευταίο ταξίδι νωρίς και απροσδόκητα. Τα “πως” και τα “γιατί” θα σιγοκαίνε συνέχεια στις ψυχές των αγαπημένων σου χωρίς να βρίσκουν απάντηση και λύτρωση, χωρίς να μπορούν να ησυχάσουν απέναντι στα σχέδια του Θεού. Μόνη παρηγοριά και ανακούφιση στον πόνο που σκόρπισε η απώλειά σου, θα είναι η υποδειγματική πορεία ζωής σου, το λαμπρό σου παράδειγμα σε ό,τι και αν ασχολήθηκες” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης ανακοίνωσε το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε εις ένδειξη πένθους για τον Θάνατο του Αντιδημάρχου Οικονομικών το σώμα.
Το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο εκδόθηκε κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δ.Σ. χτες  το πρωί , έχει ως εξής:

“Εύοσμος 30/09/20

Το Δ.Σ. του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και  Αντιδημάρχου Οικονομικών, φίλου και Συνεργάτη Χρήστου Φωτιάδη ως ελάχιστο φόρο τιμής  προς το πρόσωπο του εκλιπόντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θέλοντας να αποτίσει τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δημοτικό Σύμβουλο και  Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου  Χρήστο Φωτιάδη, που υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ζήλο και  διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την εργατικότητά του, την ευσυνειδησία του, το ήθος του, καθώς και την αγάπη και το πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

–     Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη προς την οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Φωτιάδη

–     Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του

–     Να κλείσουν νωρίτερα οι υπηρεσίες του Δήμου, σήμερα 30.09.2020 ημέρα της εξόδιου ακολουθίας του, σε ένδειξη πένθους.

–     Να τελεστεί η κηδεία του εκλιπόντος Δημοσία δαπάνη

–     Να κατατεθεί στη μνήμη του στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ. και του Δήμου

–     Να παραστεί ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος Δ.Σ, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού μας συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος

–     Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος

–     Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κατά την τελετή της εξόδιου ακολουθίας και τέλος

–     Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα την ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Θεσσαλονίκης”.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ