Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΈγκλημα της κυβέρνησης αν δεν δώσει παράταση στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή

Έγκλημα της κυβέρνησης αν δεν δώσει παράταση στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή

Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει παράταση στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Δεν γίνεται ενώ μετέφερε στους δήμους την τελευταία στιγμή την υποχρέωση της δημιουργίας της και ενώ μεσολάβησε η καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, να μην δώσει παράταση στην εφαρμογή αυτής της διαδικασίας. Σε τέτοιες συνθήκες που ζούμε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την κυβέρνηση, ούτε βέβαια είναι δικαιολογία το γεγονός ότι η διοίκηση καθυστέρησε να υποβάλει το αίτημα.

Η διοίκηση του δήμου και όλες οι παρατάξεις πρέπει να είναι σε εγρήγορση και πρέπει από τώρα να διεκδικήσουν την παράταση. Η απόφαση είναι πολιτική και δεν μπορεί να κολλήσει σε τεχνικής φύσης ζητήματα. Μια τέτοια απόφαση θα είναι καταστροφική και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και για τους εργαζόμενους στα δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με προγράμματα ΕΣΠΑ και για τους γονείς. Δεν γίνεται εν μέσω κρίσης κοροναϊού να υπάρξουν και τέτοια παρατράγουδα στην κοινωνία του δήμου μας.

Η διοίκηση του δήμου και οι υπόλοιπες παρατάξεις να πιέσουν τους αρμόδιους με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να δοθεί η παράταση. Καμία άλλη απόφαση πλην της παράτασης δεν είναι αποδεκτή. Σ’ αυτό το ζήτημα δεν χωρούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και κόντρες. Η διοίκηση και οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου μαζί πρέπει να πιέσουν για να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Περ.

Δεν παίρνει παράταση η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ