Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔεν παίρνει παράταση η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δήμο...

Δεν παίρνει παράταση η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Υπάρχει η πληροφορία ότι δεν θα πάρει παράταση η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, εξαιτίας της καθυστέρησης της διοίκησης του δήμου να κάνει το συγκεκριμένο αίτημα για παράταση προς το κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί από φέτος η δίχρονη προσχολική αγωγή. Ο δήμος όμως δεν έχει ακόμα τις υποδομές για να ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι τραγική για γονείς, μαθητές, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι μικροί μαθητές αφενός δεν θα μπορούν να απορροφηθούν σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές με κονδύλια από το ΕΣΠΑ και αφετέρου δεν θα μπορούν να απορροφηθούν στα νηπιαγωγεία αφού, όπως γράψαμε και παραπάνω, ο δήμος δεν έχει ακόμη έτοιμες τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι γονείς είτε πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, είτε πρέπει να πληρώσουν για να τα στείλουν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Εκτός των προβλημάτων που δημιουργούνται στους γονείς τίθενται σε κίνδυνο και οι 34 θέσεις εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, αφού δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών προκειμένου να μείνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στην εργασία τους. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν δεν δοθεί τελικά η παράταση που ζητάει ο δήμος είχαν αναδειχθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ