Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚαι για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, όπως και για τα χρέη,...

Και για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, όπως και για τα χρέη, φταίει ο κοσμάκης…

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, για τον Αύγουστο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα μέτρα δεν παρέλειψε να φορτώσει την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων στον κοσμάκη. «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού», είπε, σφυρίζοντας κλέφτικα για τις ευθύνες της κυβέρνησης όσον αφορά τα «ευέλικτα» υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία έγινε το «άνοιγμα» του τουρισμού και των μεταφορών, για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τα ανύπαρκτα μέτρα στους χώρους εργασίας και για την τραγική κατάσταση του Συστήματος Υγείας. Και για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού όπως και για τα χρέη του κράτους φταίει ο κοσμάκης!

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ισχύει για όλο τον Αύγουστο για τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης και ιατρικές περιπτώσεις που είναι απαγορευτική η χρήση μάσκας. Για τους ανοιχτούς χώρους υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και άλλες τελετές.

Από τις 3 Αυγούστου έως τις 9, δηλαδή για μια εβδομάδα, θα ισχύσει απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες με δυνατότητα μετατροπής τους σε χώρους με τραπεζοκαθίσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ