Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑποστολή Γραφικής Ύλης στα Ελληνικά σχολεία της Αλβανίας

Αποστολή Γραφικής Ύλης στα Ελληνικά σχολεία της Αλβανίας

Ενώ η ανταπόκριση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην έκκληση του Προέδρου της «Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41» κ. Γιώργου Σούρλα, τ. Υπουργού και Αντ. της Βουλής,  για κατεπείγουσα ενίσχυση των Σχολείων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ ήταν άμεση, δυστυχώς η αποστολή καθυστέρησε λόγω της καραντίνας και των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν για  την αποτροπή διάδοσης  της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της  Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ξεκίνησε στις  10 Ιανουαρίου και  ολοκλήρωσε στις 26 Φεβρουαρίου 2020,  την εκστρατεία συγκέντρωσης γραφικής ύλης και σχολικών ειδών για τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου κι ενώ είχε προγραμματίσει την τελετή παράδοσης και αποστολής του υλικού για τη Δευτέρα 16.3.2020, τελικά η παράδοση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57.

Αθρόα και  συγκινητική  ήταν η συμμετοχή  των Διευθυντών των 107 σχολείων του Δήμου, των 18.000 μαθητών όλων των βαθμίδων καθώς και των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής  και  στην προσφορά σχολικών ειδών.
Καθοριστικός αρωγός -όμως -σ αυτήν την προσπάθεια ήταν  το Κ.Θ.Β.Ε το οποίο στήριξε από την πρώτη στιγμή  την εκστρατεία του Δήμου, ανεβάζοντας ΔΩΡΕΑΝ 4 θεατρικές παιδικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και   κοινωνικής  πολιτικής που εφαρμόζει,  στηρίζοντας  κοινωφελείς και εκπαιδευτικούς σκοπούς,  σε Παιδιατρικές κλινικές, Ιδρύματα, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.
Τις Θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ « Η Πεντάμορφη και το Τέρας»  και  το «Ασχημόπαπο» παρακολούθησαν ( μετά από κλήρωση των σχολείων)  συνολικά 1550 μαθητές  Δημοτικών Σχολείων,  οι οποίοι αντί εισιτηρίου – προαιρετικά- προσέφεραν διάφορα  σχολικά είδη .
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι :

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, οθόνες  και εκτυπωτές,  τους οποίους διέθεσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από ενέργειες  του Αντιπρύτανη κ. Στράτου Στυλιανίδη και των «DYSLEXIXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD» καθώς και

77  κιβώτια με τετράδια γραφής, ζωγραφικής, μπογιές, στυλό, χάρτες της Ελλάδος, ντοσιέ, σβηστήρες, ξύστρες, κιμωλίες, μαρκαδόροι, γεωμετρικά όργανα, αριθμητήρια  σχολικές τσάντες, βιβλία,  DVD με ταινίες του Ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, μηχάνημα προβολής, μπάλες ποδοσφαίρου, ηλεκτρικές θερμάστρες κ.α
Τα Ελληνικά Σχολεία  στα οποία θα αποσταλεί η γραφική ύλη είναι τα εξής:
Σχολείο Αγίων Σαράντα,
Σχολείο  Φοινίκης,
Σχολείο Μεσοποτάμου,
Σχολείο Αργυροκάστρου,
Λύκειο Δερβιτσάνης
Λύκειο Βουλιαρατών και Οικοτροφείο Βουλιαρατών
Γενικό Λύκειο Λειβαδιάς
Επίσης και 30 δέματα για το οικοτροφείο Θηλέων Αργυρόκαστρου της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου δωρεά της  Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ.) μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Μάγδας Τσολάκη Νευρολόγου καθ. ΑΠΘ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 στις 12.00 , στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου  Μ. Αλεξάνδρου 57, ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός

και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ.  Σωτήρης Νικολαίδης

θα παραδώσουν το υλικό στον εκπρόσωπο  της «Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Επος 1940-194»  τ. Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ.  Ευγένιο Χαιτίδη παρουσία των προσκεκλημένων :  κ. Στράτου Στυλιανίδη Αντιπρύτανη του ΑΠΘ , του κ. Νίκου  Κολοβού, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου του Καθηγ. Δυσλεξίας κ. Γιώργου Παυλίδη και  Διευθυντών των 107 Σχολείων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΘΕΡΜΑ

– όλους τους εκπαιδευτικούς των 107 σχολείων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίοι  ενημέρωσαν τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών-  που για άλλη μια φορά όχι από το περίσσευμα αλλά από το υστέρημα τους, έστειλαν ένα μήνυμα στήριξης και ενότητας στα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου και ένα παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης προσφοράς και εθελοντισμού στα παιδιά τους.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ