Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με τις ανοησίες περί χειραγώγησης του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, από τον...

Σχετικά με τις ανοησίες περί χειραγώγησης του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, από τον Σωτηράκη

Στην πιάτσα του δήμου κυκλοφόρησαν ανοησίες περί χειραγώγησης του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη. Οι ανοησίες αυτές μάλιστα λένε ότι τον δήμο δεν τον διοικεί ο Μανδαλιανός αλλά ο Σωτηράκης. Δεν ξέρουμε από ποιους ανόητους ποιας παράταξης εκπορεύονται αυτές οι ανοησίες, αλλά σίγουρα δεν είναι για καλό.

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου εξελέγη ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και αυτόν ψήφισε ως επί το πλείστον ο κόσμος, ο οποίος έδωσε στην παράταξή του την πλειοψηφία. Ενώ μάλιστα η παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ήρθε πρώτη με διάφορα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη του Γιάννη Καμαρινού, στο δεύτερο γύρο, που ο κόσμος ψήφισε καθαρά για δήμαρχο, ο Μανδαλιανός σάρωσε κερδίζοντας με 26,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά! Ακόμα όμως από τον πρώτο γύρο η παράταξη Μανδαλιανού έλαβε 2.800 ασταύρωτα ψηφοδέλτια, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος ψήφιζε προσωπικά τον Κλεάνθη Μανδαλιανό. Ο Μανδαλιανός είναι αδιαμφισβήτητος δήμαρχος. Χωρίς αυτόν επικεφαλής ο κόσμος δεν θα έκανε αυτήν την επιλογή και μάλλον θα ψήφιζε τον Γιάννη Καμαρινό. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός λοιπόν φαίνεται ότι δεν χειραγωγείται και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει πιόνι κανενός αφού ουσιαστικά αυτός κέρδισε τις εκλογές. Ο κόσμος επέλεξε έναν νέο στα αυτοδιοικητικά που είναι και καλός άνθρωπος και καλός γιατρός.

Ας δούμε τώρα τον ρόλο του Κώστα Σωτηράκη στη διοίκηση Μανδαλιανού. Ο Κώστας Σωτηράκης είναι ένας αυτοδιοικητικός που γνωρίζει καλά τον δήμο, μπορεί να δώσει ιδέες, μπορεί να δώσει λύσεις, μπορεί να δώσει ώθηση στη διοίκηση Μανδαλιανού. Ο κύριος Σωτηράκης δεν δημιουργεί αντιπαλότητες και κακίες και αυτό το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμα κι όταν δέχεται βρωμερό πόλεμο με αθλιότητες σε βάρος του εκείνος προτιμά να μην απαντήσει στο ίδιο ύφος. Συνήθως δεν απαντάει καθόλου. Ο Κώστας Σωτηράκης είναι διαλλακτικός, δεν είναι ισχυρογνώμονας, δεν είναι χοντροκέφαλος, σκέπτεται γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορεί να γλιτώσει τη διοίκηση από κακοτοπιές και από ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ο Σωτηράκης μπορεί να βοηθήσει και είναι σίγουρο πως θα το κάνει, όλους τους νέους της διοίκησης γιατί έχει αποδείξει πως δεν είναι «μονοφαγάς» και δεν κοιτάει μόνο τις δικές του αρμοδιότητες. Για τον Σωτηράκη η πολιτική έχει συνέχεια και θεωρεί πως πρέπει να απολογηθεί για όλα όσα κάνει η διοίκηση με την οποία είναι εκλεγμένος. Δεν είναι σαν κάτι απίστευτους που διοικούν και απολογούνται μόνο για το κομμάτι που τους αναλογεί. Ο Σωτηράκης θέλει να παρουσιάσουν έργο όλοι οι συνάδελφοί του.

Σε όσους δημιουργούν κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ του δημάρχου και του Σωτηράκη, με τα περί χειραγώγησης του πρώτου από τον δεύτερο, είναι σαφές το καταστροφικό πλήγμα που θα δεχτεί η διοίκηση από μία ψυχρότητα μεταξύ των δύο αυτών ανδρών και εκεί ακριβώς στοχεύουν αυτές οι διαδόσεις. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός είναι ο αδιαμφισβήτητος δήμαρχος και ο Κώστας Σωτηράκης είναι το αδιαμφισβήτητο «εργαλείο» που θα καλύψει την απειρία του Μανδαλιανού, που δεν θα τον αφήσει να εκτεθεί, που θα τον βοηθήσει να μάθει γρήγορα, που θα βρει τον τρόπο να στηρίξει τις επιλογές του, που θα βοηθήσει τη διοίκηση Μανδαλιανού να ολοκληρώσει τη θητεία της κάνοντας το δυνατόν μεγαλύτερο έργο. Οι ανοησίες περί χειραγώγησης του Κλεάνθη Μανδαλιανού από τον Κώστα Σωτηράκη έχουν στόχευση. Θέλουν να δημιουργήσουν τόσο σύντομα αντιπαλότητες και στρατόπεδα στη διοίκηση, θέλουν να δημιουργήσουν εσωστρέφεια, θέλουν τελικά μία διοίκηση διαλυμένη και κατά συνέπεια ένα δήμο για ακόμα μια φορά στο έλεος του Θεού.

Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί. Στη διοίκηση υπάρχουν νέοι άνθρωποι και μπορούν να προσφέρουν κατά το δυνατόν μεγαλύτερο έργο. Οι αντιπαλότητες και η εσωστρέφεια θα δημιουργήσουν χάος και αυτό το χάος εμείς τουλάχιστον δεν το θέλουμε. Εμείς θέλουμε να κρίνουμε αυτήν τη διοίκηση με βάση αυτά που υποσχέθηκε πως θα κάνει και με βάση αυτά που τελικά θα κάνει και αυτό θα γίνει μόνο αν η διοίκηση μείνει συμπαγής. Ο Μανδαλιανός θα πρέπει να κριθεί αν τα κατάφερε να μάθει τον δήμο και να ανταπεξέλθει σαν δήμαρχος μέσα σε μια διοίκηση ομοιογενή και όχι μέσα σε μια διοίκηση σμπαράλια. Εμείς δεν ευχόμαστε να αποδειχθεί λίγος ο Μανδαλιανός και να μην τα καταφέρει να ανταπεξέλθει γιατί αυτό θα είναι σε βάρος των δημοτών, όπως σε βάρος των δημοτών θα είναι για ακόμη μια φορά η εσωστρέφεια και η διάλυση στη διοικούσα παράταξη.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ