Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠροσπάθησαν να αγιοποιήσουν την δράση των ΕΛΠΕ δημοσιογράφοι του Flash 99,4!

Προσπάθησαν να αγιοποιήσουν την δράση των ΕΛΠΕ δημοσιογράφοι του Flash 99,4!

Φωτογραφία του Κλεάνθη Χαϊδευτού

Οι δημοσιογράφοι του Flash 99,4 Οραήλογλου και Στρίκος δεν είναι «απλά επικίνδυνοι» (έτσι λέγεται η εκπομπή τους), αλλά είναι «άκρως επικίνδυνοι» για τα λαϊκά συμφέροντα και την υγεία του κόσμου. Πρέπει δηλαδή να προβούν σε άμεση αλλαγή του τίτλου της εκπομπής τους. Οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι χθες Παρασκευή 1 του Νοέμβρη αφιέρωσαν λίγη ώρα από την εκπομπή τους στη ρύπανση και την δυσοσμία που προκαλούν τα ΕΛΠΕ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Στην ρυπογόνο δράση των ΕΛΠΕ οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι αντέτειναν ότι τα ΕΛΠΕ δίνουν θέσεις εργασίας στους κατοίκους του δήμου και χρηματοδοτούν την κατασκευή πάρκων στο δήμο. Οι δύο δημοσιογράφοι είπαν επίσης ότι τη μεγάλη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν την βίωσε τόσο πολύ γιατί δεν έκλεισαν τόσο πολλά μαγαζιά, όπως στο κέντρο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, επειδή σε Κορδελιό και Εύοσμο ο κόσμος δουλεύει στα ΕΛΠΕ και υπάρχει ροή χρήματος.

Αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που δεν θα τολμούσαν να τα πουν ούτε τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα είπαν οι κύριοι Οραήλογλου και Στρίκος στην εκπομπή τους. Ακόμα κι αν αυτά που είπαν ήταν αλήθεια από που προκύπτει ότι πρέπει οι εκατό και πλέον χιλιάδες κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να πεθάνουν από τη ρύπανση και τη δυσοσμία; Αλλά τα όσα είπαν οι «άκρως επικίνδυνοι» είναι αυθαίρετα και ψεύτικα. Στα ΕΛΠΕ δουλεύουν εργαζόμενοι απ’ όλη τη Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Το πάρκο το οποίο εμείς γνωρίζουμε και εμπλέκονται τα ΕΛΠΕ είναι το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ για το οποίο τα ΕΛΠΕ παραχώρησαν το χώρο και εκείνο φτιάχτηκε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Ελληνικού λαού δηλαδή. Τα ΕΛΠΕ πήραν πίσω τον χώρο του Αθλητικού Πάρκο της ΕΚΟ και τα χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκαναν φτερά. Η αγορά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου καταστράφηκε από την κρίση. Στην περιφέρεια του δήμου τα μαγαζιά σπανίζουν ενώ η αγορά περιορίστηκε σε τέσσερις πέντε κεντρικούς δρόμους στους οποίους άνετα βρίσκεις άδεια μαγαζιά. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι λαϊκή συνοικία που υποφέρει από τη φτώχεια, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι του Flash 99,4 ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που δεν έκαναν οι καλοί δημοσιογράφοι ήταν να δικαιολογήσουν το συστηματικό φακέλωμα από τα ΕΛΠΕ όσων δραστηριοποιούνται στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος και αυτό μάλλον γιατί το ξέχασαν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ακόμα περισσότερα εύσημα στους δύο δημοσιογράφους του Flash 99,4. Τους αξίζει το βραβείο Πούλιτζερ αλλά μέχρι να τους δοθεί τα ΕΛΠΕ πρέπει να τους απονείμουν αναμνηστικές πλακέτες σε επίσημη εκδήλωση με τη συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας. Τόσο απροκάλυπτα άκομψες, τόσο προκλητικές, τόσο ψεύτικες επισημάνσεις για τη δράση των ΕΛΠΕ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν θα τολμούσαν να κάνουν ούτε οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των ΕΛΠΕ.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ