Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο WiFi σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου δεν έχει υλοποιηθεί από κωλυσιεργία

Το WiFi σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου δεν έχει υλοποιηθεί από κωλυσιεργία

Το WiFi για κοινόχρηστους χώρους, που δόθηκε με κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβρη του 2018 στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οποιαδήποτε εταιρεία θα αναλάμβανε το έργο θα μπορούσε να το υλοποιήσει. Το αν ο δήμος ήθελε αναβάθμιση του δικού του δικτύου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχει σχέση με την παροχή WiFi σε κοινόχρηστους χώρους. Έναν σχεδόν χρόνο λοιπόν μετά δεν έχει υλοποιηθεί καθαρά από κωλυσιεργία της προηγούμενης διοίκησης. Η προηγούμενη διοίκηση ναι μεν πήρε το κονδύλι αλλά δεν το χρησιμοποίησε για να παράσχει δωρεάν WiFi στους κοινόχρηστους χώρους γιατί ασχολούνταν με τον εμφύλιο πόλεμο που άνοιξε ενόψει των τοπικών εκλογών.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως αυτό καθαυτό το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν υλοποίησε το δωρεάν WiFi. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, που έμειναν με τον κύριο Σούλα ή που έφυγαν και πήγαν με τον κύριο Καμαρινό, θεωρούν ότι η διοίκηση και η πολιτική δεν έχουν συνέχεια. Έτσι σου λέει ο τάδε κύριος ότι «εγώ ήμουν υπεύθυνος για να πάρω το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πήρα. Το αν υλοποιήθηκε ή όχι δεν ήταν δική μου δουλειά και μάλλον δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Κι όμως μπορούσε να υλοποιηθεί άμεσα αλλά ο τάδε κύριος δεν το ήξερε γιατί το καθήκον του είχε τελειώσει σε άλλο σημείο. Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνονται την πολιτική μερικοί γι’ αυτό έκαναν μαντάρα τον δήμο.

Δεν πειράζει. Θα υλοποιήσει η διοίκηση Μανδαλιανού και το δωρεάν WiFi αφού δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση που πήρε το κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διοίκηση Μανδαλιανού επίσης καλείται να υλοποιήσει την τοποθέτηση στάσεων αστικών συγκοινωνιών μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να μην χαθεί άλλο ένα κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επίσης πήρε η προηγούμενη διοίκηση αλλά δεν το υλοποίησε. Κατά τα άλλα με δασκαλίστικο ύφος δίνουν συμβουλές ή προγκάνε τον Κλεάνθη Μανδαλιανό αυτοί που δεν υλοποίησαν αυτά που θα έπρεπε να υλοποιήσουν και μάλιστα θυμώνουν και διαμαρτύρονται όταν διαβάζουν τις πομπές τους. Να δούμε στο επόμενο διάστημα πόσα ακόμα κονδύλια θα ανακαλυφθούν που έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα και κινδυνεύουν να χαθούν.

Η πολιτική έχει συνέχεια. Στην πολιτική δεν υπάρχει «εγώ έκανα αυτό αλλά οι άλλοι που ήταν εκλεγμένοι μαζί μου δεν το ολοκλήρωσαν». Στην πολιτική δεν έχει «εγώ έφυγα από τη διοίκηση και όλα καλά και όλα ωραία γιατί δεν έχω να απολογηθώ για τα επόμενα». Στην πολιτική είσαι υπόλογος για την παράταξη που επέλεξες να πολιτευτείς και για τους συνυποψηφίους με τους οποίους επέλεξες να συμβαδίσεις και να συνδιοικήσεις. Στην πολιτική είσαι υπόλογος προπαντός για κάτι που διαχειρίστηκες ο ίδιος και εκείνο δεν ολοκληρώθηκε. Πολύ περισσότερο είσαι υπόλογος όταν θέλεις να γίνεις δήμαρχος και αναφέρεσαι μόνο στις δικές σου ευθύνες. Τέτοιοι δήμαρχοι θα γίνετε; Σαν δήμαρχοι θα αναφέρεστε στις δικές σας ευθύνες και θα φορτώνετε τα λάθη, τις παραλήψεις και τις ολιγωρίες στους αντιδημάρχους και στους δημοτικούς σας συμβούλους;

Χ.Κ.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi με ενέργειες του Βασίλη Ανδρεάδη
Τελικά ο δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi αλλά αυτό δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί!
Ποιος ευθύνεται που ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν θα έχει δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ