Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤελικά ο δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi αλλά αυτό δεν...

Τελικά ο δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi αλλά αυτό δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί!

Τελικά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει ενταχθεί σε προγενέστερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν WiFi σε κοινόχρηστους χώρους επί δημαρχίας Πέτρου Σούλα, αλλά το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί! Ενώ δηλαδή ανακοινώθηκαν νέοι δήμοι που θα πάρουν το Ευρωπαϊκό κονδύλι για δωρεάν WiFi σε κοινόχρηστους χώρους, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει ακόμα υλοποιήσει παλιότερο πρόγραμμα! Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Γιατί μέχρι σήμερα υπάρχουν τεχνικά ζητήματα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης, η οποία όμως σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κύριο Ξανθόπουλο Ισαάκ, τελικά θα υλοποιηθεί.

Για να μπορέσει ο δήμος να υλοποιήσει αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα βασική προδιαγραφή είναι να μπορεί να παρέχει ταχύτητα καταφόρτωσης τουλάχιστον 30Mbps. Τα σημεία που επέλεξε ο Δήμος για την εγκατάσταση κεραιών του WiFi4EU είναι σημεία συχνής συνάθροισης πολιτών. Ως το πιο σημαντικό σημείο επιλέχθηκε η πλατεία του Ευόσμου, μπροστά από το Δημαρχείο. Επί του παρόντος, στο κτίριο του Δημαρχείου υπάρχει (α) σύνδεση με το διαδίκτυο μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ, στην οποία, για λόγους ασφάλειας, δεν επιτρέπεται η σύνδεση δημόσιου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης και (β) συνδέσεις ADSL οι οποίες συγχρονίζουν με μέγιστο εύρος ζώνης περίπου 10Mbps. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια από τις υπάρχουσες συνδέσεις. Επιπλέον, για να μπορεί να καλυφθεί η βασική προδιαγραφή της ελάχιστης ταχύτητας καταφόρτωσης των 30Mbps, θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση με σαφώς μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Δεδομένου του αριθμού των πολιτών που αναμένεται ότι θα εξυπηρετούνται στο σημείο, ο Δήμος θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για εύρος ζώνης τουλάχιστον 60Mbps/20Mbps.

Για τους παραπάνω λόγους ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προκήρυξε διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο με ελάχιστο εύρος ζώνης 60Mbps/20Mbps στο κτήριο του Δημαρχείου Ευόσμου. Ο ανάδοχος θα πρέπει να είναι ικανός να αναλάβει την υλοποίηση του έργου WiFi4EU στο χρονικό διάστημα έως 30/04/2020. Η προκήρυξη αυτή έχει ημερομηνία 24/10/2019, έχει δηλαδή προχθεσινή ημερομηνία. Το ερώτημα είναι γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του έργου. Γιατί δεν ολοκλήρωσε η προηγούμενη διοίκηση το συγκεκριμένο έργο και έπρεπε να το υλοποιήσει η νέα; Ήταν αντικειμενικοί οι λόγοι της καθυστέρησης ή υπήρξε κωλυσιεργία; Την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι του δήμου θα έχουν τις απαντήσεις.

Χ.Κ.

Ποιος ευθύνεται που ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν θα έχει δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους;
Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi με ενέργειες του Βασίλη Ανδρεάδη
Το WiFi σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου δεν έχει υλοποιηθεί από κωλυσιεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ