Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΖυγάς Νίκος: Μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά αυτοί που εναντιώνονταν στην απλή αναλογική

Ζυγάς Νίκος: Μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά αυτοί που εναντιώνονταν στην απλή αναλογική

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Κατά την αναβληθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών εξαιτίας της απουσίας των παρατάξεων Καμαρινού, Σούλα και Γιαννακόπουλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» απευθύνθηκε στους παρόντες λέγοντας τα εξής:

«Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου ήταν η μόνη παράταξη που χαιρέτησε την απλή ανόθευτη αναλογική με την οποία έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι άλλες είτε αντιτάχθηκαν σθεναρά είτε αποσιώπησαν τη θέση τους (στο προηγούμενο μάλιστα δημοτικό συμβούλιο υπήρξε ψήφισμα της συντριπτικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο από τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν σε αυτό εναρμονιζόμενο με τη γραμμή της ΚΕΔΕ).

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε το χατίρι όσων αντιτάχθηκαν στην απλή αναλογική και με πραξικοπηματική-αντιδημοκρατική τροπολογία την κατάργησε στην πράξη και μαζί με αυτή τον ίδιο τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου ως το κυρίαρχο σώμα λήψης αποφάσεων, μεταφέροντας κρίσιμες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, επιτροπές που την πλειοψηφία θα την έχει η παράταξη του δημάρχου.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ο οποίος στηρίχτηκε στις παρατάξεις που στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τάχτηκαν κατά της απλής αναλογικής, με την πρώτη ευκαιρία και στην πράξη αποφάσισε να κινηθεί στο πνεύμα της απαράδεκτης τροπολογίας, να στηριχτεί σε αυτή και έτσι να διοικήσει, ξέχωρα από τους συσχετισμούς-σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου που οι πολίτες αποφάσισαν.

Μας κάνει εντύπωση όμως και το γεγονός ότι παρατάξεις που εναντιωνόταν στην απλή αναλογική και κατά συνέπεια στην προοπτική συνεργασίας για την άσκηση διοίκησης, μετεκλογικά και μόνο κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά του νέου Δημάρχου και καθόλου για την αντιδημοκρατική τροπολογία!

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου σεβόμενη την ψήφο των πολιτών προφανώς θα συμμετάσχει στις δημαιρεσίες και στο δημοτικό συμβούλιο και από αυτές τις θέσεις θα ασκήσει κριτική, αλλά και θα καλέσει όλους με πρώτο τον δήμαρχο -εφόσον πιστεύουν στις συνεργασίες – να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχοντας οδηγό τις ανάγκες των πολιτών και της πόλης δεν μένει μόνο στην περιγραφή-καταγγελία των μέχρι τώρα στάσεων. Με αίσθημα ευθύνης θα συμμετάσχουμε στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο την εποικοδομητική αντιπολίτευση στη νέα διοίκηση αλλά και με κατάθεση προτάσεων – ολοκληρωμένου προγράμματος για το καλό του Δήμου και των Δημοτών. Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει ώρα για χάσιμο και πρέπει κατά το δυνατόν να προχωρήσει μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ