Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Αποφάσισα να μη συνεργαστώ με τους δεινόσαυρους...

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Αποφάσισα να μη συνεργαστώ με τους δεινόσαυρους…

Μετά τη διαπίστωση της μη ύπαρξης απαρτίας και την αναβολή των δημαιρεσιών εξαιτίας της αποχής των παρατάξεων Σούλα, Καμαρινού και Γιαννακόπουλου, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, απευθύνθηκε στους παρόντες δημοτικούς συμβούλους και πολίτες και είπε τα εξής:

«Είμαι περήφανος γιατί πέντε μέρες δήμαρχος κατάφερα να ενώσω δύο μεγάλους άνδρες της τοπικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι σκοτώνονταν για πάρα πολύ καιρό και τώρα ξαφνικά συμφιλιώθηκαν για να πολεμήσουν ένα μικρό παράσιτο όπως θεωρούν εμένα που μπήκα στην πολιτική σκηνή και χάλασα τα σχέδιά τους. Άκουσα ότι κάποιοι είπαν προεκλογικά ότι “θα φτύσει αίμα ο μικρός” εννοώντας εμένα, αν και δεν είμαι τόσο μικρός αφού έφτασα τα 49. Θα φτύσω αίμα, αλλά να ξέρουν ότι θα το φτύσω κατάμουτρα στα πρόσωπα αυτών που δημιουργούν δυσλειτουργίες. Είμαι διατεθειμένος να φτύσω αίμα αλλά δεν ανέχομαι εκβιασμούς και απειλές.

Θα επαναλάβω ότι είχα ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την παράταξη του κυρίου Καμαρινού, παρ’ όλο που συμπαθώ αρκετά άτομα από αυτήν την παράταξη, επειδή η λάσπη που πέταξε ο κύριος Καμαρινός προεκλογικά με βρίσκει τελείως διαφορετικό γιατί εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Με τον κύριο Σούλα υπήρχε ανοιχτή κουβέντα για συνεργασία αλλά δυστυχώς δείξανε ότι δεν μπορούν να χειριστούν κάποια πράγματα. Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές δεν ασχολήθηκαν με μια σειρά πράγματα που έπρεπε να ασχοληθούν γιατί λέγανε πως πλέον δεν ήταν διοίκηση και έπρεπε να τα διαχειριστούμε εμείς ως νέα διοίκηση. Ήταν όμως διοίκηση έως 31 Αυγούστου και έπρεπε να τα διαχειριστούν. Η δική μας θητεία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου. Έβαλαν στον αυτόματο πιλότο τον δήμο επειδή ενοχλήθηκαν γιατί έχασαν τις εκλογές αλλά αυτό ήταν ανεπίτρεπτο.

Βλέποντας αυτά τα δείγματα μαζί με το γεγονός ότι μου ζητήθηκαν κάποια ρουσφέτια υπό μορφή έμμεσου εκβιασμού και με την αλλαγή του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση ο οποίος μας έδινε το δικαίωμα να κινηθούμε πιο ελεύθερα απ’ τους δεινόσαυρους που προσπαθούν να κατασπαράξουν τα δημοτικά δρώμενα, αποφάσισα να μη συνεργαστώ. Εάν αυτό το θεωρούν αναξιοπιστία από μέρους μου, είναι δικαίωμά τους. Κι εγώ θεωρώ εκβιασμό τη δική τους κίνηση.

Θεωρώ ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε άνετα όλοι μαζί. Δεν με νοιάζει ο χρωματισμός του καθενός. Μέσα στην παράταξή μας έχουμε κόσμο όλων των αποχρώσεων. Δεν μας ενδιαφέρει τι κόμμα ψηφίζει ο καθένας. Καταλήγω ότι θέλω τη συνεργασία όλων για να ψηφίσουμε πράγματα θετικά για τον τόπο. Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε. Κανείς δεν έχει μια θέση που θα την κρατήσει αιώνια. Θα μας κρίνει ο κόσμος. Ο κόσμος έκρινε, αποφάσισε και μας έδωσε ένα 63,3% στο δεύτερο γύρο. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε υπέρ άνω άλλων και θα επιβάλλουμε την άποψή μας, αλλά δεν θεωρούμε ότι είμαστε τσουτσέκια που θα σκύψουμε το κεφάλι και θα ανεχτούμε τον όποιον εκβιασμό. Νομίζουν ότι με αυτά που κάνουν σ’ αυτήν την πρώτη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου θα καταφέρουν να μας εκβιάσουν, ότι θα καταφέρουν να φτύσω αίμα. Θα τους διαψεύσουμε.

Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν τους «κάθισαν» οι συνεννοήσεις για θέσεις και αμοιβές. Ο κόσμος επέλεξε τη δική μας παράταξη. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπου θεωρείτε ότι είμαστε σωστοί να υπερψηφίσετε και όπου θεωρείτε ότι έχουμε λάθος να καταψηφίσετε, αλλά με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου κι όχι με γνώμονα τις μικροπροσωπικές φιλοδοξίες. Λυπάμαι πάρα πολύ που ξεκινάμε έτσι. Έμαθα ότι πριν μία ώρα και στον δήμο Παύλου Μελά έγιναν τα ίδια. Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους που είναι παρόντες και λυπάμαι γι’ αυτούς που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να έρθουν γιατί μερικοί ίσως δεν μπόρεσαν επειδή υπάκουσαν στην εντολή των αρχηγών να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία».

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν εκβιάζεται
Κακή αρχή για το νέο δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ