Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝέοι συσχετισμοί και νέες συμμαχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Νέοι συσχετισμοί και νέες συμμαχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο νέος νόμος, ο οποίος έδωσε απόλυτη πλειοψηφία στους δημάρχους, δημιούργησε νέους συσχετισμούς στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και δυνατότητα για νέες συμμαχίες. Οι συμμαχίες που συζητιούνταν όσο ίσχυε ο παλιός νόμος δεν ευδοκίμησαν, τα τηλεφωνήματα που περίμεναν κάποιοι από τον νέο δήμαρχο δεν έγιναν ποτέ κι έτσι δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα και νέες πικρίες, οι οποίες μπορεί να κάνουν να ξεχαστούν οι αμέσως προηγούμενες πικρίες. Ο νέος εκλογικός νόμος έδωσε στον Κλεάνθη Μανδαλιανό τη δυνατότητα να διοικήσει μόνος του, αλλά ταυτόχρονα τον κατέδειξε ως αφερέγγυο συνομιλητή που δεν συζητούσε στη βάση της δυνατότητας προγραμματικής σύγκλησης με τον Σούλα, αλλά στη βάση της αναζήτησης κάποιου δεκανικιού το οποίο αφού τώρα που δεν χρειάζεται, το πέταξε στα σκουπίδια.

Επειδή σ’ αυτόν τον δήμο έχουμε δει πολλά κι επειδή είδαμε ότι μια σημερινή πικρία κάνει να ξεχαστεί μια χθεσινή πικρία, δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο να δούμε τις παρατάξεις Σούλα και Καμαρινού να ξεπερνάν τις διαφορές τους και μαζί να επιτίθενται στην παράταξη Μανδαλιανού χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο ακόμα και δικτάτορα αφού ο νέος νόμος του έδινε τις επιλογές είτε να διοικήσει μόνος του, είτε να συνεργαστεί, κι εκείνος επέλεξε την πρώτη ενώ ήδη συζητούσε συνεργασία. Θα σκεφτεί κανείς αν γίνονται αυτά κι αν δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από επιστημονική φαντασία. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ο χρόνος φέρνει τη λήθη και σ’ αυτόν τον δήμο ο χρόνος που φέρνει τη λήθη αποδείχτηκε ότι είναι πολύ σύντομος. Ίσως ο Κλεάνθης Μανδαλιανός θα έπρεπε να σκεφτεί καλύτερα και να μην βάλει απέναντί του την παράταξη Σούλα, αφού ήδη είχε απέναντί του την παράταξη Καμαρινού και την παράταξη Γιαννακόπουλου για διαφορετικούς λόγους. Ίσως θα έπρεπε να μην ανοίξει ο ίδιος τόσο σύντομα τον δρόμο σε τέτοιου είδους συμμαχίες. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός προφανώς δεν κατάλαβε ότι οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα μεταξύ τους. Τα προβλήματα ήταν μεταξύ του Γιάννη Καμαρινού και του Πέτρου Σούλα ή μεταξύ δημοτικών συμβούλων με τον έναν ή τον άλλον επικεφαλής. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους και μια σύγκλιση αυτών των παρατάξεων με επικεφαλής κάποιον άλλον, πέραν του Σούλα και του Καμαρινού, δεν θα ήταν παράδοξη. Σ’ αυτήν την παράταξη χωράει προφανώς και η παράταξη Γιαννακόπουλου. Ο κύριος Μανδαλιανός και το επιτελείο του έκαναν μάλλον ένα στρατηγικό λάθος πολύ γρήγορα, αλλά αυτό θα το δείξει ο καιρός, εκτός κι αν ο κύριος Μανδαλιανός δεν έχει στα πλάνα του να πάρει τον δήμο και δεύτερη φορά…

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ