Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠως να ΜΗΝ ψηφιστεί ένα ψήφισμα για το Υπερταμείο

Πως να ΜΗΝ ψηφιστεί ένα ψήφισμα για το Υπερταμείο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Πρέπει να είσαι μάστορας σε αυτά. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Η πείρα είναι χρήσιμη αλλά και η φιλοδοξία απαραίτητη. Όταν συνεργάζονται αυτά τα δύο, εμφανίζεται το τέλειο. Ο μπούσουλας ο ίδιος, τόσο ίδιος που σε κάνει να βαριέσαι.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης   παίρνει τον λόγο και συμφωνεί με υπερβολή, σωστό αυτό και το άλλο σωστό (η αλήθεια δεν κρύβεται, κρίμα γι’ αυτούς που είναι φιλολαϊκή). Με σταθερή φωνή ο επικεφαλής συμφωνεί με την διαγραφή χρεών από τους εξαθλιωμένους, συμφωνεί με το ότι η μεταφορά των ακινήτων της περιοχής της Διαλογής και συνολικά της Δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, αποτελεί στρατηγικό σχέδιο του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου και θα συμφωνούσε με ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Κάποιος που δεν έχει ξαναδεί το «έργο» απορεί, νομίζει ότι τον γελούν τα μάτια του, τα αυτιά του παθαίνουν κράμπα από το απίστευτο, αλλά ξαφνικά ξυπνά από τον λήθαργο της αυταπάτης. Όλα είναι στημένα. Αρχίζει η κωλυσιεργία, «είναι πολύ καλό το ψήφισμα» ξαναλέει «αλλά… θα ήταν καλύτερο αν γράφαμε και κάτι ακόμη…». Παλιότερα έλεγε να κάνουμε μια επιτροπή για να το συντάξει καλύτερα και με τον τρόπο αυτό μας ξεφορτωνόταν. Το ψήφισμα τελικά έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και το έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Τώρα το χρονοντούλαπο τίθεται διαφορετικά. «Είναι πολύ καλό … να γράψουμε κάτι ακόμη… και να το ψηφίσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο…».

Εκεί εμφανίζεται ο φιλόδοξος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι σαν από μηχανής θεός (ήμαρτον!),  αλλά σαν συνέταιρος, συνοδοιπόρος, ομοτράπεζος, το έτερον ήμισυ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πρέπει να ψηφίσουμε ομόφωνα την αναγκαιότητα έκδοσης ψηφίσματος», φωνάζει με σταθερή φωνή παίκτη πόκερ, για να μην καταλάβεις την μπλόφα. Όλοι, αυτοί που δεν έχουν καταλάβει αλλά και αυτοί που κάνουν τους ανήξερους, συμφωνούν. Αναγκαιότητα Ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς, αναγκαιότητα Ψηφίσματος και για το Υπερταμείο. «Αυτό να ψηφίσουμε τώρα, την αναγκαιότητα….  και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού το διαμορφώσουμε, το ψηφίζουμε», λέει ο μπλοφατζής… συγνώμη… ο Πρόεδρος ήθελα να πω και μην τον είδατε τον Παναή!

Έτσι τα συνεταιράκια, που αυτό το οποίο τους ενώνει είναι η προσπάθεια να μην περάσει τίποτε  φιλολαϊκό από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησαν να ξαναρίξουν στο μαύρο σκοτάδι μια ακόμη πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για να μην με ρωτήσετε που είναι ο Δήμαρχος σε αυτή την ιστορία θα σας πω ότι η Τοπική Διοίκηση έχει αλλάξει και έχει γίνει Προεδρευόμενη ή ακόμα και Προεδρική Δημοτικοσυμβουλία ή όπως συμφέρει κάθε φορά ώστε να μην ψηφίζονται φιλολαϊκές προτάσεις.

Βασίλης Κιμ.

ΥΓ1. Οποιαδήποτε συσχέτιση με πραγματικά πρόσωπα είναι δυνατή.

ΥΓ2. Προς τιμή τους πήραν θέση υπέρ του ψηφίσματος καταγγέλλοντας την κωλυσιεργία ο Ιωάννης Καμαρινός,  ο Βασίλειος Ανδρεάδης και ο Αλέξανδρος Μανδαλιανός. Από την διοίκηση ο μόνος που διασώθηκε υποστηρίζοντας το ψήφισμα ήταν ο Βασίλειος Αϊβαζίδης.

Πλάτες του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στο τοκογλυφικό Υπερταμείο;!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ