Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ«Η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή τον αυτόματο κόφτη»

«Η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή τον αυτόματο κόφτη»

thessalonikh-syllogos-ota

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ο.Τ.Α & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό των συμβασιούχων που δουλεύουν στην καθαριότητα καθώς η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ουσιαστικά τους απολύει. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.

Τι λέει η τροπολογία;

“Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […] Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους.

Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο στους δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη κι από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 01.01.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις “διαθέσιμες πιστώσεις” και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο “αυτόματο κόφτη”, που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, υλοποιεί τα αιτήματα των δημάρχων.

Ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους.

Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορούν όλους. Αφορούν καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Απαιτούμε:

  • Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
  • Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.
  • Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τα καλούμε να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει: Την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  11  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016   ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ   ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ  ΩΡΑ  13:00».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ