Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού»

Αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού»

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, απέσυρε πάλι σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το θέμα της δημιουργίας «Αναπτυξιακού Οργανισμού» υπό το βάρος της κινητοποίησης δεκάδων εργαζομένων του δήμου ενάντια στη συγκεκριμένη προσπάθεια της διοίκησης του δήμου. Ο Κώστας Σωτηράκης, απαντώντας στο αίτημα των εργαζομένων να αποσύρει οριστικά το ζήτημα και να δεσμευτεί ότι δεν θα το εισαγάγει ξανά προς συζήτηση, είπε ότι εάν ο δήμαρχος αποφασίσει αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να μην εισαγάγει ξανά προς συζήτηση τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο για να εκφράσει την αντίθεσή της στην ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού, επειδή αυτό είναι βήμα προς την ιδιωτικοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα συζητηθεί ξανά το συγκεκριμένο ζήτημα, επικαλούμενος την έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει στον δήμο να κάνει έργο.

Το γεγονός ότι για δεύτερη φορά το ζήτημα αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και παρά την άρνηση του δημάρχου να δεσμευτεί ότι δεν θα εισαχθεί ξανά προς συζήτηση, αποδείχτηκε πως η κινητοποίηση και η παρουσία των εργαζομένων είναι καταλυτική στο να μην περάσουν τέτοιου είδους απόπειρες ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου.

Αγανακτισμένος ο δήμαρχος που δεν ψηφίστηκε η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού
Ο δήμος που δεν έκανε καμία συμμαχία με κανέναν δήμο για τη δυσοσμία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ