Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜαθήματα "Κινητικού Επαναπροσδιορισμού 4+" στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Μαθήματα “Κινητικού Επαναπροσδιορισμού 4+” στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

athlhtismos-askhseis-pilates

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης για ενήλικες, επικεντρωμένο στη βελτίωση της σωματικής και φυσικής κατάστασης, της ευεξίας και της κινησιολογίας με προφανή και άμεσα οφέλη για την υγεία και την αντιμετώπιση χρόνιων συνδρόμων και παθήσεων, θέτει σε λειτουργία η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη νέα αθλητική περίοδο 2016 – 2017.

Τα μαθήματα “Κινητικού Επαναπροσδιορισμού 4+” περιλαμβάνουν ασκήσεις για την κινητικότητα αρθρώσεων, τη μυϊκή ενδυνάμωση, την αυτοπαρατήρηση και τη συνειδητοποίηση της κίνησης, και ξεκινούν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα γυμναστικής του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη & Πέμπτη : 15:30΄μ.μ. -16:45΄ μ.μ.Τετάρτη & Παρασκευή : 9:15 π.μ. – 10:30΄πμ

Η ταυτότητα του προγράμματος “Κινητικού Επαναπροσδιορισμού 4+” Το μάθημα βασίζεται στις τεχνικές: Pilates, κινητικού καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, imagery, body mind control, proprioception – ιδιοδεκτικότητα , Feldenkrais, Yoga, bar a Terre, body relaxation, τεχνική ευθυγράμμισης και επιμήκυνσης των μελών του σώματος. Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται σε ένα αισθητήριο κινητικό διάλογο μεταξύ σώματος και μυαλού, ο οποίος καθοδηγείται από τη γυμνάστρια. Μέσω αυτής της διαδικασίας το άτομο αποκτά κινητική αυτογνωσία καθώς εκπαιδεύεται ώστε να αντιλαμβάνεται τα κινητικά του όρια, να αναγνωρίζει τις ‘’κακές” κινητικές συνήθειες και να τις αποβάλει. Μαθαίνει να επαναπροσδιορίζει και να οργανώνει το καθημερινό του κινησιολόγιο με ενεργειακή οικονομία προς όφελος του, ώστε να προλαμβάνει τη μυϊκή καταπόνηση, να συνειδητοποιεί τα όρια του και να ‘’χτίσει” τη δική του κινητική συμπεριφορά ανάλογα με τις δικές του καθημερινές ανάγκες.

Οφέλη
1. Η απόκτηση σωστής στάσης του σώματος, βελτίωση της μυϊκής ενδυνάμωσης – χαλάρωσης του σώματος, της ευλυγισίας, της κινητικότητας των αρθρώσεων και του συντονισμού των κινήσεων.
2. Η αναγνώριση των σωματικών εντάσεων που μπορεί να υποθάλπει ή να προκαλεί τραυματισμό ή σωματική και ψυχολογική κατάπτωση.
3. Η συνειδητοποίηση των αδύναμων συστημάτων του σώματος και η κατάλληλη ενεργοποίησή τους.
4. Η αντιμετώπιση των χρόνιων συνδρόμων, τραυματισμών, υπέρτασης κ.ά. 5. Η αξιοποίηση των τεχνικών χαλάρωσης, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα ζωής

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 8:00΄-20:00 γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη (οδός Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή). Πληροφορίες : 2310 700082, 2310 574155, 2310 705442.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ