Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Καταγγελιών το ανάγνωσμα…

pinakas-psemata

Σε συνέλευση των δημοτικών υπαλλήλων, ενόψει της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της 4ης Φλεβάρη, ένας κατά κοινή ομολογία καλός υπάλληλος – επιστήμονας θεώρησε σκόπιμο, πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση να θέσει ένα ερώτημα προς το τοπικό σωματείο σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον δημοτικών υπαλλήλων είτε από το ίδιο, είτε ανώνυμες αλλά στο ίδιο ύφος με τις επώνυμες! Ο συγκεκριμένος υπάλληλος μάλιστα επέμεινε στην απάντηση που ζητούσε, γιατί όπως δικαίως είπε, εάν εργαζόμενοι καταγγέλλουν εργαζόμενους για πολιτική ουσιαστικά δράση, τότε δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια συνέλευση και να πάρουν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους!

Είχε δίκιο ο συγκεκριμένος υπάλληλος γιατί οι καταγγελίες όχι μόνο έβαλαν εναντίον της πολιτικής δράσης αγωνιστών υπαλλήλων και προϊσταμένων, αλλά και εναντίον ενεργειών αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν κατά καιρούς με το 1ο και το 2ο μνημόνιο! Το τοπικό σωματείο μάλιστα υπεράσπιζε τις θέσεις του, λέγοντας για παράδειγμα όσον αφορά την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών σε κάποιους κλάδους δημοτικών υπαλλήλων ότι δεν συμφωνεί, αλλά θα υπερασπίσει τους νόμους μέχρι αυτοί να ξαναλλάξουν!

Στην δύσκολη αυτή ερώτηση ο, κατά τον συνδικαλιστή των αγωνιστικών δυνάμεων, κυβερνητικός συνδικαλιστής απάντησε ότι οι καταγγελίες ήταν εκατέρωθεν μεταξύ του τοπικού σωματείου και του σωματείου του νομού και μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα κάτι που όχι μόνο δεν έστεκε, αλλά δεν είναι ούτε για ν’ ακούγεται, γιατί θίγει ακόμα και τον ίδιο, γι’ αυτό και δεν θα το αναφέρουμε. Τώρα βέβαια αν νομίζει ότι ήταν τόσο σπουδαίο το παράδειγμά του κι ότι δεν θίγει αυτόν στον οποίο αναφέρθηκε κι αν επιμείνει εμείς θα το γράψουμε με κεφαλαία γράμματα!

Όταν ο ερωτών αλλά κι άλλοι παρευρισκόμενοι ζήτησαν μία και μόνο μία απόδειξη γι’ αυτά που λέει, δηλαδή έστω και μία τέτοια καταγγελία από το άλλο σωματείο, αυτό του νομού, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έκανε πως δεν άκουγε! Η συγκεκριμένη ερώτηση τέθηκε πολλές φορές από διαφορετικά πρόσωπα και δεν απαντήθηκε ποτέ! Κάποτε μέσα στην αναμπουμπούλα, θέλησε να απαντήσει κάποιος άλλος, η κεφαλή, από τον οποίον όμως πριν απαντήσει, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους, να προσκομίσει έστω και μία τέτοια καταγγελία από το άλλο σωματείο! Τέτοια καταγγελία βέβαια το σωματείο του νομού ούτε έκανε, ούτε ήταν στο ήθος και στη λογική του να κάνει! Γι’ αυτό και στον άλλον δεν δόθηκε ο λόγος, γιατί κάποτε τα λόγια πρέπει να λέγονται με αποδείξεις κι όχι στον αέρα!

Έτσι η συνέλευση τινάχτηκε στον αέρα γιατί τόσο πολύ ντράπηκαν τα ψέματα που έχουν ξεστομιστεί σε αντίθεση με τα στόματα που τα ξεστόμισαν και τα οποία απ’ ότι φαίνεται δεν ντράπηκαν καθόλου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ