Ο κυβερνητικός συνδικαλιστής θυμήθηκε κάποτε και τα κλεψιμαίικα…

0
51
TEST

asfalistika-tameia-kloph-dwse-kai-ksanadwse

Ο άνθρωπος που εθίγη, διότι εκπρόσωπος των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων τον αποκάλεσε κυβερνητικό συνδικαλιστή, κατά την τοποθέτησή του ως εκπρόσωπος του ανωτάτου δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού οργάνου, ανέλυσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμεία και την δυνατότητα απόδοσης των συντάξεων μόνο για άλλα τρία χρόνια με βάση τα σημερινά δεδομένα! Μίλησε λοιπόν ο συνδικαλιστής για ανάγκη χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και με τον τρόπο που δομούσε τον λόγο του πίστευες ότι θα τελειώσει την κουβέντα του χωρίς να μιλήσει για τους λόγους που έφεραν τα ταμεία σ’ αυτό το χάλι! Έφτασε μάλιστα ο συνδικαλιστής, τον οποίον μάλλον πρέπει να αποκαλούμε αγωνιστή συνδικαλιστή κι όχι κυβερνητικό συνδικαλιστή, να παραθέσει στοιχεία για το πόσο περισσότερους συνταξιούχους έχουμε στην Ελλάδα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Είπε λοιπόν ο αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ με έμμεσο τρόπο ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι λίγοι, πληρώνουν τις συντάξεις των παλιών εργαζομένων, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, γι’ αυτό το ασφαλιστικό σύστημα δεν αντέχει! Για το ότι οι συντάξεις δεν πληρώνονται από τους σημερινούς ασφαλισμένους, αλλά πληρώθηκαν προκαταβολικά με τις εισφορές των σημερινών συνταξιούχων, όταν αυτοί ήταν εργαζόμενοι, δεν ειπώθηκε κουβέντα! Άλλωστε κάτι τέτοια τα έλεγε ο αγωνιστής συνδικαλιστής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση! Τώρα που είναι κυβέρνηση, αυτά περνάνε στα ψιλά!

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο αγωνιστής συνδικαλιστής, αναφέρθηκε και στα κλεψιμαίικα των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες είτε τα έδιναν άτοκα στις τράπεζες, για να τα επενδύσουν εκείνες προκειμένου να πλουτίσουν οι τραπεζίτες, είτε τα τζόγαραν κανονικά, δίνοντάς τα μποναμά στους «μεγαλοκαρχαρίες» επενδυτές, στα μπουρδέλα της ελεύθερης αγοράς που οι κεφαλαιοκράτες ονομάζουν χρηματιστήρια! Βέβαια δεν τα είπε με τον χυδαίο τρόπο που εμείς τα γράφουμε, αλλά όπως αρμόζει σε υπεύθυνο άνθρωπο που το κόμμα του ασκεί την κυβερνητική εξουσία! Κουβέντα όμως δεν είπε για επιστροφή των κλεμμένων! Διότι ο λόγος που τα αποθεματικά των ταμείων είναι μηδαμινά δεν είναι ούτε οι πολλοί συνταξιούχοι, ούτε οι μεγάλες συντάξεις, ούτε σε μερικές περιπτώσεις οι διπλές ή και τριπλές συντάξεις, γιατί για όλα αυτά το 99% των συνταξιούχων πλήρωσε με τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα του! Η αιτία των άδειων ταμείων βρίσκεται στα κλεψιμαίικα που το ίδιο το κράτος, που σήμερα υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, άρπαξε για να τα κάνει δωράκι στ’ αφεντικά του! Η αιτία των άδειων ταμείων βρίσκεται στο ότι οι «μεγαλοκαρχαρίες» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν κατέβαλαν τις ασφαλιστικές εισφορές και το κράτος, το οποίο είναι δικό τους μαγαζί, τους άφηνε ανενόχλητους σ’ αυτό, όπως και σε άλλα «θεάρεστα» έργα τους! Η αιτία των διαλυμένων ασφαλιστικών ταμείων, είναι ότι το ίδιο το κράτος δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν πληρώσει σ’ αυτό με την εργασία τους!

Κουβέντα δεν είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι η χρηματοδότηση των ταμείων ήταν, είναι και θα είναι μονομερής στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, το οποίο σήμερα υπηρετεί το κόμμα του από τη θέση της κυβέρνησης! Διότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνονται από κανέναν εργοδότη και κανένα κράτος! Τα χρήματα που οφείλει να δώσει ο εργοδότης και το κράτος για την κοινωνική ασφάλιση είναι μέρος της απλήρωτης εργασίας! Είναι ποσά που υποτίθεται ότι παρακρατούνται από τον εργαζόμενο για να δοθούν στην ασφάλισή του! Αλλά δεν φτάνουν αυτά που αστικό κράτος και εργοδότες κλέβουν από τον κόπο του εργαζόμενου με νόμιμο τρόπο, του κλέβουν κι αυτά που θα έπρεπε να αποδώσουν κι έρχονται οι «αριστεροί» συνδικαλιστές να μιλήσουν για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων όχι σαν συνδικαλιστές, αλλά σαν Κατρούγκαλοι!

Θίγονται μετά αν τους πουν κυβερνητικούς συνδικαλιστές!