Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚέντρο καταγραφής προσφύγων στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Κέντρο καταγραφής προσφύγων στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

metanastes
Με στόχο την διευκόλυνση, την εξυπηρέτηση αλλά κυρίως την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων από την Συρία, με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου παραχώρησε την συνεδριακή αίθουσα των Μύλων Μελισσάρη στην Ελληνική Αστυνομία ως Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων.

Η συνεδριακή αίθουσα των Μύλων Μελισσάρη για τους επόμενους 4 μήνες  θα λειτουργεί ως ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Ευχόμαστε  η απόφαση μας αυτή να συμβάλλει τόσο στην εξυπηρέτηση των προσφύγων όσο και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο αφορά στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (των προσφύγων) με πρώτο την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών.

Αναγνωρίζουμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα και  η μετανάστευση από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής αποτελεί πλέον ένα Ευρωπαϊκό κοινωνικό φαινόμενο.

Ο Δήμος μας επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία συμβάλλει στην διαδικασία της καταγραφής των προσφύγων (που είναι το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο για την  προώθηση και την διέλευσή τους στις χώρες που επιθυμούν) με την ελπίδα ότι  η ταλαιπωρία όλων αυτών των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και συντομότερη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ