Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΟ αγώνας Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε

Ο αγώνας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε

Στις …λεπτομέρειες κρίθηκε το δικαστικό ντέρμπι των «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την αντικανονική διακοπή του αγώνα για την 25η αγωνιστική, μετά τη χθεσινή εκδίκαση των όσων  συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. 

Ειδικότερα, ο δικαστής σημείωσε πως κακώς ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς διέταξε τη διακοπή του αγώνα στο 70′, αφού  ο «άρχων του αγώνα» οφείλει να περιμένει και όχι «έχει το δικαίωμα» να περιμένει μία ώρα και αργότερα να διακόψει το παιχνίδι. Έτσι, οι δύο ομάδες καλούνται να συνεχίσουν την αναμέτρηση από το σημείο όπου «έληξε» προσωρινά την περασμένη Κυριακή και με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού (χάρη στο τέρμα που είχε πετύχει ο Γκερέρο στο 53′). Ωστόσο η απόφαση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει άλλα προβλήματα όπως το ποιος διαιτητής θα σφυρίξει «εκ νέου» σέντρα στον αγώνα καθώς δεν μπορεί να είναι Έλληνας (λόγω της απόφασης για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι), αλλά ίσως ούτε και ο Μ. Φριτς. Επίσης αναμένεται έφεση των «ερυθρόλευκων» κατά της απόφασης οπότε ενδέχεται η συνέχεια του αγώνα να καθυστερήσει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, η Επιτροπή επέβαλε αφαίρεση τριών βαθμών στους «πράσινους», χρηματικό πρόστιμο ύψους 94.500 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ