Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΗ άδικη και αντιεπιστημονική κριτική στον Λουτσέσκου…

Η άδικη και αντιεπιστημονική κριτική στον Λουτσέσκου…

«Τα έκανε μαντάρα, ξεβρακώθηκε, ταπεινώθηκε» και άλλα τέτοια «ωραία» ακούστηκαν για τον Λουτσέσκου μετά την ήττα από την Μπάτε και τον αποκλεισμό από τους 32 του Europa League. Για να δούμε όμως κατά πόσο ισχύουν αυτά. Ο ΠΑΟΚ έχασε από την Τσέλσι μέσα στην έδρα του με γκολ του διαιτητή. Η Τσέλσι ήταν κλάσεις ανώτερη, έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά το σκορ θα έληγε 0-0 εάν δεν φρόντιζε να σκοράρει ο ίδιος ο διαιτητής. Γι’ αυτό δεν μιλάει κανείς. Στον εντός έδρας αγώνα με την Βίντι ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας 75%-25%. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Βίντι ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας 70%-30%. Τα γκολ όμως τα έβαλε η Βίντι. Βλέπετε στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν κι αυτά. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι ο ΠΑΟΚ έπαιξε σχεδόν ολόκληρο αγώνα με 10 παίχτες. Η κατοχή της μπάλας στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάτε ήταν 61%-39%. Σε όλα αυτά το φταίξιμο του Λουτσέσκου που βρίσκεται;! Μπάτε και Βίντι αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ όπως τον αντιμετωπίζουν όλες οι Ελληνικές ομάδες, με ταμπούρωμα περιμένοντας πότε θα τους δινόταν η ευκαιρία για γκολ, η οποία τελικά τους δόθηκε. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάτε, που η Μπάτε δεν ταμπουρώθηκε γιατί πίστεψε ότι είναι ισοδύναμη αν όχι ανώτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-1. Η Βίντι και η Μπάτε έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, όπως καλά έκαναν τη δουλειά τους οι προπονητές τους, όπως καλά κάνουν τη δουλειά τους οι προπονητές των Ελληνικών ομάδων που παίζουν με τον ΠΑΟΚ, όπως πολύ άσχημα έκανε την δουλειά του και την «πάτησε» ο προπονητής της Μίλαν γιατί δεν καταδέχτηκε να παίξει τον Ολυμπιακό (απόλυτη ισορροπία στην κατοχή μπάλας) όπως έπαιξε η Βίντι και η Μπάτε τον ΠΑΟΚ και βρέθηκε στα καλά καθούμενα αποκλεισμένος από τον Ολυμπιακό. Όμως ο Λουτσέσκου τι να έκανε για όλα αυτά;! Μπάλα είναι και γυρίζει και όπως στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να έχει απώλειες και δεν τις έχει αφού η μπάλα «τον ήθελε» πλην της ισοπαλίας με τον Ατρόμητο, έτσι στην Ευρώπη η μπάλα γύρισε διαφορετικά και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αποκλεισμένος.

Ο Λουτσέσκου πειραματίστηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη και έτσι έπρεπε να κάνει. Ομάδα που παίζει σε τρεις διοργανώσεις μόνο με πειραματισμούς και αλλαγές παιχτών μπορεί να αντέξει. Έδωσε παραπάνω σημασία στο πρωτάθλημα Ελλάδος απ’ ότι στο Europa League; Έδωσε. Αλλά αν δεν έδινε, όλοι αυτοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που χθες, μετά το παιχνίδι με την Μπάτε, τον αποδοκίμαζαν, θα του έσουρναν όσα δεν σέρνει η σκούπα αν τα ατυχή αποτελέσματα γίνονταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Εάν πάλι κάποιος πιστεύει ότι το δυναμικό του ΠΑΟΚ που μπορεί να πάρει θετικά αποτελέσματα είναι σε θέση να αντέξει συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς αλλαγές και πειραματισμούς ή ότι μπορεί να σπάσει με ευκολία εκ του συστάδην άμυνες τότε δεν έχει ιδέα όχι απλά από ποδόσφαιρο αλλά γενικά από αθλητισμό. Ο Λουτσέσκου με αυτό το δυναμικό που έχει κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Όσοι πιστεύουν πάλι ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει παραπάνω πράγματα με άλλον προπονητή και ζητάνε το κεφάλι του Λουτσέσκου, μπορούν να αιτηθούν την πρόσληψη του Αλέφαντου, του Αναστασιάδη, του Τσουκαλά ή του Ραπτόπουλου! Τέτοιος προπονητής θα άξιζε σε τέτοιους οπαδούς!

Γ. Σαδούκ

ΥΓ. Με το απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα πτυχία των καθηγητών φυσικής αγωγής και αναβαθμίζει τα σεμινάρια με τα οποία ο «κάθε πικραμένος» παίρνει δίπλωμα προπονητή, όλοι αυτοί οι «καφενόβιοι» που σταυρώνουν τον Λουτσέσκου θα μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι προπονητές και να αναλάβουν τον ΠΑΟΚ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ