Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕξαιρετικός ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Εξαιρετικός ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων «Έναστρος» στην Ευκαρπία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» το Σάββατο 8 του Δεκέμβρη. Οι καλλιτέχνες Σαβιολάκης Κώστας στη λύρα και στο τραγούδι, Παπαδόπουλος Γιώργος στη λύρα και στο τραγούδι, Ευθυμιάδης Τριαντάφυλλος στα πλήκτρα, Κουρπαγιαννίδης Σπύρος στα ντραμς και τα χορευτικά του Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ το κέφι δεν έλειψε στην αίθουσα ούτε στιγμή, από την πρώτη δοξαριά έως τα ξημερώματα καθώς στην πίστα επικρατούσε συνεχώς το αδιαχώρητο.  Σιαμλίδης Γιώργος στο τραγούδι, Μπαϊραχτάρης Θωμάς στη λύρα και Ιακωβίδης Γιώργος στο κλαρίνο ενθουσίασαν το κοινό το οποίο προσέφερε το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημά του καθ’ όλη τη διάρκεια της χοροεσπερίδας. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία στην αίθουσα πλήθους νέων παιδιών που έδωσαν άλλο τόνο στην εκδήλωση με τον χορό και τον αυθορμητισμό τους.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», παρουσία δημάρχου, αντιδημάρχων, επικεφαλής παρατάξεων, υποψηφίων δημάρχων, βουλευτή, προέδρων και διοικητικών συμβουλίων άλλων συλλόγων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για άλλη μια χρονιά!

Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Κερογλίδου Θεοδώρα ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα αναβιώσει και φέτος στο κέντρο του Ευόσμου στις 29 Δεκέμβρη ημέρα Σάββατο το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων. Την ημέρα εκείνη το κέντρο του Ευόσμου θα πλημυρίσει με χορούς, τραγούδια και έθιμα του Πόντου καθώς κατά την ώρα που θα εξελίσσεται το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στους δρόμους, στην πλατεία θα οργανωθεί ποντιακό γλέντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ