Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα παραιτηθεί ο Θανάσης Γαρούφας από εκπρόσωπος στην ΠΕΔ;

Θα παραιτηθεί ο Θανάσης Γαρούφας από εκπρόσωπος στην ΠΕΔ;

Μετά από την εκλογή αντιπροσώπων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιανουαρίου 2024, με παρατράγουδα στις παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα, αφού στην πρώτη η μονοσταυρία πήγε σύννεφο, ενώ στη δεύτερη όχι μόνο ένας δεν ψήφισε την παράταξη αλλά επιπλέον ο Θανάσης Γαρούφας πέρασε σε σταυρούς προτίμησης την επικεφαλής, μερικοί θέτουν το ερώτημα εάν ο κύριος Γαρούφας θα παραιτηθεί από εκπρόσωπος του δήμου στην ΠΕΔ, προκειμένου να τον αντικαταστήσει η κυρία Μανούκα και μερικοί άλλοι θεωρούν την παραίτησή του δεδομένη.

Είναι σίγουρο πως ο Θανάσης Γαρούφας δεν πρόκειται να παραιτηθεί, γιατί η διαδρομή του ως δημοτικού συμβούλου και ως συνδικαλιστή δασκάλου δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του μίλησαν με την ψήφο τους και ο κύριος Γαρούφας δεν γίνεται να τους αγνοήσει. Ο κύριος Γαρούφας έχει την αποδοχή τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, ενώ η επικεφαλής μόνο των τριών. Ο έκτος δημοτικός σύμβουλος έτσι κι αλλιώς ψήφισε άλλη παράταξη και φαίνεται ότι ούτε στηρίζει, ούτε πρόκειται να στηρίξει στο μέλλον την παράταξη Μανούκα.

Εξάλλου εάν ο Θανάσης Γαρούφας παραιτηθεί από εκπρόσωπος του δήμου στην ΠΕΔ για να πάει στη θέση του η Μαρία Μανούκα, θα καταστεί ξεκάθαρο πως δεν ήταν αληθές αυτό που είπε η κυρία Μανούκα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ότι δηλαδή η ίδια δεν ψήφισε τον εαυτό της. Μπορεί οι περισσότεροι να αμφισβητούν αυτό που είπε, γιατί επικεφαλής παράταξης δεν θέτει υποψηφιότητα για να γίνει αναπληρωματική, αλλά το είπε, οπότε υπάρχει και ο λόγος της κόντρα στην άποψη των περισσοτέρων. Εάν ο κύριος Γαρούφας παραιτηθεί, θα καταστεί ξεκάθαρο ότι έχουν δίκιο αυτοί που δεν πιστεύουν ότι η κυρία Μανούκα δεν ψήφισε τον εαυτό της.

Εάν ο Θανάσης Γαρούφας παραιτηθεί από εκπρόσωπος του δήμου στην ΠΕΔ, ουσιαστικά θα είναι μια παραδοχή ότι η παράταξη Μανούκα πνέει τα λοίσθια, γιατί η επικεφαλής δεν έχει πια και επισήμως την αποδοχή της παράταξής της.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ