Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΨάχνει τον 8ο ο κύριος Ρούμελης για να εκλέξει πρόεδρο στην Κοινότητα...

Ψάχνει τον 8ο ο κύριος Ρούμελης για να εκλέξει πρόεδρο στην Κοινότητα Ευόσμου

Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 5043/13-04-2023 (ΦΕΚ Α΄/13-04-2023) θεσπίστηκε ειδική ρύθμιση για την εκλογή Προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων για τη δημοτική περίοδο έως 31-12-2023.

Με βάση την παραπάνω ρύθμιση οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα πρέπει να εκλεγούν. Υποψήφιοι μπορούν να είναι ο πρώτος σε σταυρούς κοινοτικός σύμβουλος της διοίκησης του δήμου και ο πρώτος σε σταυρούς κοινοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξει απαρτία, πράγμα καθόλου εύκολο για την Κοινότητα Ευόσμου.

Βγήκε λοιπόν στη γύρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργος Ρούμελης, προκειμένου να βρει τον 8ο κοινοτικό σύμβουλο από τους 15 που έχει η Κοινότητα Ευόσμου, προκειμένου να γίνει η διαδικασία και να εκλεγεί πρόεδρος της Κοινότητας. Βγήκε στη γύρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάει «πλάτη» για να γίνει η διαδικασία και να λειτουργήσει το Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου.

Ποιος αναζητάει πλάτη; Ο κύριος πρόεδρος που ξέχασε ότι είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος της διοίκησης Μανδαλιανού. Ο κύριος πρόεδρος που ειρωνεύεται δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους κλείνει τα μικρόφωνα. Ο κύριος πρόεδρος που ανέχεται λεκτικές επιθέσεις του δημάρχου σε βάρος δημοτικών συμβούλων. Ο κύριος πρόεδρος που δεν φροντίζει για τη σωστή διαδικτυακή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κύριος πρόεδρος που κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη διαδικτυακή μετάδοση ισχυριζόμενος πως δεν υπήρχε ήχος. Ο κύριος πρόεδρος που μαζί με τον μέχρι τώρα πρόεδρο της Κοινότητας και το δήμαρχο απαξίωσαν τη λειτουργία της Κοινότητας Ευόσμου με τη συμπεριφορά τους.

Αυτός ο συγκεκριμένος πρόεδρος ζητά «πλάτη» για να γίνουν οι διαδικασίες της Κοινότητας Ευόσμου.

Κ. Τσ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ