Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ διοίκηση Μανδαλιανού αισθάνθηκε ότι εκβιάζεται από τη Φιλαρμονική και βρήκε αμέσως...

Η διοίκηση Μανδαλιανού αισθάνθηκε ότι εκβιάζεται από τη Φιλαρμονική και βρήκε αμέσως άλλη λύση

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 30ης Μαρτίου 2022, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, απάντησε στις ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοτικούς συμβούλους για την απουσία της Φιλαρμονικής από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τον παρακάτω τρόπο:

«Δεχτήκαμε κριτική ότι εμείς κλείσαμε τη Φιλαρμονική, καταργήσαμε τη Φιλαρμονική, κάναμε περιφορά της εικόνας χωρίς μπάντα. Ακούστε να σας πω. Όταν παίρνω τον κύριο, τον επικεφαλής, ας μην αναφέρω το όνομα, ο οποίος, όπως σας είπε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, επί δύο χρόνια πληρωνότανε στα επιμορφωτικά και το πρώτο πράγμα που μου λέει, αφού προηγήθηκαν πάρα πολλά τηλέφωνα που δεν απαντούσε, του λέω αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει με την μπάντα και μου απαντάει ότι διορίστηκε και δεν ήξερε αν μπορούσε. Κατάλαβα ότι οι προθέσεις του ήταν αρνητικές εξ’ αρχής. Δεν μπορεί ένας που είναι εθελοντής σε τελική ανάλυση όχι για τον Μανδαλιανό, τον Ρούμελη, τον Κοκονά, αλλά για το δήμο οι εθελοντές αυτοί να μην έρχονται μια φορά, δυο φορές το χρόνο στις παρελάσεις να παίξουνε.

Και κάποια στιγμή σε μια άλλη επικοινωνία που είχε με τον αντιδήμαρχο, όπως σας είπε, λέει “Με κατηγορούν ότι βάζω τρικλοποδιά. Εγώ βάζω τρικλοποδιά;” και αμέσως μετά λέει “Ααα, τον τάδε μην τον πάρετε. Ο τάδε είναι φίλος μου κι αυτός θα αρνηθεί”. Άρα δασκαλεμένοι είναι και οι φίλοι σου να αρνηθούνε, όπως είναι δασκαλεμένοι και οι υπόλοιποι.

Αφού δεν βρίσκαμε και δεν μας έδωσε κανένα όνομα από την μπάντα, να έρθουμε σε επικοινωνία με τον καθένα ξεχωριστά, να μας πει τα καλά τα κακά, θα έρθει ή όχι, επικοινωνούμε μέσω ενός αντιδημάρχου με μια κοπέλα από την μπάντα και μας είπε ότι υπάρχουν προβλήματα.

Ναι έχουμε ελλείψεις. Έχουμε ακόμη ελλείψεις και σε στέγαση και σε όργανα και σε στολές. Ναι υπάρχουν ελαττώματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνηθείτε να παίξετε στην εκδήλωση αυτήν που είναι προς τιμήν των ανθρώπων αυτών που θυσιάστηκαν.

Αφού κατάλαβα ότι υπάρχει αρνητική στάση κι απ’ την μεριά της κοπέλας, άσχετα αν έχεις δίκιο έχει σημασία και το πώς ζητάς το δίκιο σου. Η κοπέλα το έφερε αλλιώς, το ζήτησε αλλιώς το δίκιο της. Δεν θέλησαν να συμμετέχουν στην μπάντα. Ήτανε Σάββατο και Παρασκευή ήταν 25η. Της λέω “πρέπει να μου απαντήσετε τώρα. Θέλετε να έρθει η μπάντα; Ναι ή όχι;”. Απάντησε πως δεν ξέρει και δεν νομίζει κι εγώ την ευχαρίστησα και τη χαιρέτησα ολοκληρώνοντας την επικοινωνία.

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε, να παρακαλούμε κάποιους να κάνουν αυτό που εθελοντικά έχουν ξεκινήσει να κάνουν. Αν δεν το κάνουν με την καρδιά τους, δεν το κάνουν εθελοντικά και άρα πρέπει να βρούμε μια άλλη λύση. Ναι. Ήρθε μια μπάντα τζαζ. Δεν ήταν μπάντα τζαζ. Η ορχήστρα που ήρθε ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κάνει την βραδιά τζαζ στο Πολυλειτουργικό η οποία ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη. Καλέσαμε νέους ανθρώπους και με το που πήραμε τηλέφωνο ο άγνωστος χωρίς πληρωμή δέχθηκε να έρθει και να παίξει.

Η κυρία Κότσιφα με τη “Φιλομήλα” επίσης με το που την πήραμε, προτού πάρουμε τον άλλον τον κύριο, δέχθηκε να έρθει και να διευθύνει την ορχήστρα, αλλά δεν έχει μουσικό τμήμα και δεν δεχόταν οι επί μέρους, οπότε αναγκαστήκαμε και μιλήσαμε με τον κύριο Χατζηαναστασίου, ο οποίος είπε κατευθείαν ναι. Ήρθανε χωρίς προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις, ξαναλέω, δεν τίθενται από εμένα, ούτε η δόξα είναι δικιά μου.

Όταν ο πατέρας Γεώργιος με πήρε τηλέφωνο για την περιφορά, για να πάει η μπάντα στην περιφορά, του εξήγησα το σκηνικό που είχε γίνει με το δήμο, ότι η μπάντα δεν δέχεται να συμμετάσχει και του είπα να πάρει τηλέφωνο το συγκεκριμένο κύριο και αν μπορέσει να τον πείσει μπράβο του. Δεν ήρθε στην περιφορά του Ευαγγελισμού και αναγκάστηκαν πραγματικά, είναι τραγικό αυτό, να υπάρχει ένα αυτοκίνητο με τα τροπάρια μπροστά».

«Δεν διαλύσαμε τη Φιλαρμονική. Η Φιλαρμονική επέλεξε να απέχει. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Και επέλεξα να μην την παρακαλέσω. Βρήκα κατευθείαν μια άλλη λύση. Ευτυχώς. Ευτυχώς γιατί θα γινόμασταν παντελώς ρεζίλι».

«Έχουμε έγνοια για τη Φιλαρμονική, αλλά πραγματικά δεν μπορώ τις απειλητικές συμπεριφορές γιατί νοιώσαμε να εκβιαζόμαστε να κάνουμε πίσω. Δεν ήταν μπάντα τζαζ. Ήταν μια λύση της τελευταίας στιγμής που προθυμοποιήθηκαν και ήρθαν και μας ξελάσπωσαν. Εμάς πρώτα. Το δήμο όμως γενικότερα. Να ρίξουμε ευθύνες στον αρχιμουσικό; Δεν ρίχνω ευθύνη. Σας παραθέτω τα γεγονότα πως έχουν γίνει. Από εκεί και πέρα δικά σας τα σχόλια και τα συμπεράσματα».

Τα. Σ.

«Ο αρχιμουσικός προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μη συμμετέχει η Φιλαρμονική στην παρέλαση»
Στον αρχιμουσικό επέρριψε όλη την ευθύνη ο Κώστας Αμανατιάδης που η Φιλαρμονική δεν παρέλασε
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ