Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν βρέθηκε εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μνημόνιο συνεργασίας όσον αφορά...

Δεν βρέθηκε εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μνημόνιο συνεργασίας όσον αφορά το ΘΕΠΑΝ!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 1ης Δεκεμβρίου 2021 για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, εκτός άλλων ενδιαφερόντων που ανέφερε, είπε τα παρακάτω:

«Ζήτησα από τον πρόεδρο (του Δημοτικού Συμβουλίου, εννοεί) να μου στείλει με ποιον τρόπο, με ποια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος (αναφέρεται στον τότε δήμαρχο) να υπογράψει αυτό στις 20/11/2011 (ο κύριος Ναθαναηλίδης δείχνει το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με την Εκκλησία, όπου ουσιαστικά αναγνωρίζεται ότι ιδιοκτήτης του ΘΕΠΑΝ είναι η Εκκλησία), τέσσερις μέρες μετά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν αναφέρεται τίποτα. Μου απάντησε ο πρόεδρος ότι δεν υπάρχει τέτοια εξουσιοδότηση, δεν βρέθηκε (στο σημείο αυτό ακούγεται και ο πρόεδρος να λέει ότι δεν βρέθηκε τέτοια απόφαση). Οπότε δεν ξέρω πώς νομιμοποιείται η Εκκλησία να λέει ότι το μνημόνιο συνεργασίας ισχύει. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε καμιά τέτοια απόφαση».

Δεν υπήρχε λοιπόν καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να εξουσιοδοτούσε κανέναν να υπογράψει κανένα χαρτί το οποίο θα αναγνώριζε άμεσα ή έμμεσα την Εκκλησία ως ιδιοκτήτη του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια), ενός πάρκου το οποίο διαμορφώθηκε με χρήματα των δημοτών, που μέσα σ’ αυτό χτίστηκαν κτίρια με χρήματα των δημοτών και που η Εκκλησία τότε δεν έκανε καμία ενέργεια να αποτρέψει τις παρεμβάσεις του δήμου παρουσιαζόμενη ως ιδιοκτήτης του χώρου.

Τα. Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ