Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Πότε γράφτηκε η χορηγία της ELPEDISON στα βιβλία του δήμου;»

«Πότε γράφτηκε η χορηγία της ELPEDISON στα βιβλία του δήμου;»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Νοεμβρίου 2021, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ρώτησε με ποια αναμόρφωση πέρασε στα βιβλία του δήμου η χορηγία της ELPEDISON, αφού υπήρχε έγγραφο της διευθύντριας Οικονομικών. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έκανε τη συγκεκριμένη ερώτηση γιατί, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτησή του αν έχει γίνει η εγγραφή της συγκεκριμένης χορηγίας στα βιβλία του δήμου, ο αναπληρωτής δημάρχου απάντησε πως έχει εγγραφεί και ότι θα γράψει την απάντηση σε κασέτα για να τη βάζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. να την ακούει ο κύριος Γιαννακόπουλος κάθε φορά που θα ρωτάει αυτό το πράγμα.

Ο κύριος Γιαννακόπουλος διάβασε το παρακάτω απόσπασμα από το έγγραφο της διευθύντριας: «Οι υπηρεσίες δεν είχαν γνώση της εν λόγω απόφασης, ούτε έχουν εμπλακεί στην υπόθεση δωρεάς. Δεν θα εγγράψουμε τα έσοδα στον προϋπολογισμό του δήμου γιατί η δωρεά, σύμφωνα και με την επιστολή της δωρεοδόχου εταιρείας, με την απόφαση αφορά τις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης της περιοχής. Δεν θα εγγράψουμε ισόποσα έξοδα στον προϋπολογισμό του δήμου. Εξάλλου η απόφαση δεν δίνει κάποια τέτοια πληροφορία ώστε να εκδοθούν αντίστοιχα τα χρηματικά εντάλματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία του προϋπολογισμού του δήμου».

Ο κύριος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και σε έγγραφο της Διεύθυνσης Παιδείας και ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να του απαντήσει με ποια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καταχωρήθηκε η δωρεά στα βιβλία του δήμου, μετά από αυτά τα έγγραφα των Διευθύνσεων του δήμου.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε την αναφορά του στη δωρεά της ELPEDISON, ρωτώντας τη διοίκηση ποια απόφαση τελικά ισχύει. Αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει ότι ο δήμος δεν δέχεται χορηγίες από τον όμιλο ELPEDISON μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας ή αυτή της Οικονομικής Επιτροπής που αποδέχτηκε τη χορηγία;

Τα. Σ

«Δεν γνωρίζω εάν γράφτηκε στα βιβλία του δήμου η δωρεά της ELPEDISON»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ