Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 13ης Οκτωβρίου 2021, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στη δυσοσμία και έκανε έκκληση στη διοίκηση του δήμου να λυπηθεί τους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού, οι οποίες κυρίως πλήττονται από αυτήν την κατάσταση.
«Τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν να μυρίζουν, συνεχίζουν να μυρίζουν πάρα πολύ άσχημα κι εμείς εκεί στο Κορδελιό υποφέρουμε. Δεν ξέρω πόσο μπορείτε να το καταλάβετε εσείς από εδώ. Εμείς πάντως έρχεται μέρα που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Βοηθήστε μας, λυπηθείτε μας, κάντε κάτι», είπε συγκεκριμένα η Μαρία Πασχαλίδου.
Η απάντηση που έλαβε από τον δήμαρχο ήταν η παρακάτω:
«Ξαναλέω. Κατέβηκε μία πρόταση για το ΠΑΚΟΕ, η οποία δεν έτυχε ευρείας αποδοχής. Το επόμενο βήμα είναι να καλέσουμε επιθεωρητές περιβάλλοντος από την Περιφέρεια ή αν θέλετε -ακόμα καλύτερα και σκοπεύουμε να το κάνουμε αλλά θέλω να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όταν θα κατέβει σαν πρόταση- να πούμε την κυρία Κωνσταντίνα Σαμαρά (καθηγήτρια ΑΠΘ) να ελέγξει ξανά τους ίδιους ρύπους για τρεις μήνες, αναλαμβάνοντας (ο δήμος) το κόστος γι’ αυτή την έρευνα, αν νομίζετε ότι το ΠΑΚΟΕ ήταν διαβλητό όργανο».
Από την απάντηση του δημάρχου συμπεραίνουμε ότι η μύτη της κυρίας Πασχαλίδου είναι υποκειμενικό όργανο, όπως και οι μύτες όλων των δημοτών που ζούνε καθημερινά με τη δυσοσμία. Ο δήμαρχος έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα το να γίνει μία ακόμα μέτρηση. Γιατί; Γιατί οι κάτοικοι που διαπιστώνουν τη δυσοσμία είναι ονειροπαρμένοι και μυρίζουν κάτι που δεν μυρίζει; Μετρήσεις έγιναν και η δυσοσμία συνεχίζεται. Μετρήσεις γίνονται και ο δήμος ζει με υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων PM10 χωρίς η διοίκηση του δήμου να δίνει σημασία στο γεγονός. Δηλαδή εάν θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία μέτρηση για μερικούς ακόμα μήνες, τι θα γίνει;
Το δια ταύτα από τη στάση του δημάρχου είναι πως αυτή η διοίκηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και η θητεία της θα περάσει με την κυρία Πασχαλίδου και όσους δημότες ζούνε στις περιοχές που πλήττονται από τη δυσοσμία να συνεχίζουν να υποφέρουν, να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να μην μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους.
Κιμ. Ο.