Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Επτά χρόνια από την πρώτη καταγγελία που δέχτηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου»

«Επτά χρόνια από την πρώτη καταγγελία που δέχτηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου»

  • Συνέντευξη τύπου ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα όσα περί σκανδάλων είχε κατηγορηθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου
  • Ο δήμος να διεκδικήσει τα χρήματα που δεν του δόθηκαν για την ανάπλαση της οδού Επτανήσου εξαιτίας της απένταξης του έργου

Ιστορική αναδρομή στις καταγγελίες σε βάρος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έκανε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης με αφορμή την έκδοση του απαλλαχτικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για 42 υπαλλήλους και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι κατηγορούνταν για την απένταξη της ανάπλασης της οδού Επτανήσου από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Επτά χρόνια από την πρώτη ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Τον Απρίλιο έχουμε γενέθλια επτά ετών. Ήταν η πρώτη καταγγελία που ενοχοποιούσε τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου καθώς και άλλα στελέχη του δήμου και αιρετούς και σκοπό είχε να μην ασχολούνται οι εργαζόμενοι με τα προβλήματά τους, στην καρδιά των μνημονίων, και τον αγώνα που έπρεπε να δώσουν, αλλά να ασχολούνται με τις καταγγελίες, τις ψευτιές και τις βρωμιές που είπαν στην αρχή κουκουλοφόροι και μετά επώνυμοι.

Τι έχουμε έπειτα; Μετά από εκείνην την ανώνυμη καταγγελία ήρθε η επώνυμη καταγγελία για την τρύπα των 14 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του δήμου. Μετά έγινε η επερώτηση του Χαϊκάλη, βουλευτή των ΑΝΕΛ. Σ’ αυτό εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης των ΑΝΕΛ, που εκλέχτηκε στις εκλογές του 2014, ο συνάδελφος Φάνης Παπαδόπουλος, παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ευθαρσώς ότι του είπε ο Χαϊκάλης πως η εν λόγω αντιπρόεδρος της Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα στοιχεία για να κάνει την επερώτηση, γιατί ο Χαϊκάλης από πού να τα έβρισκε! Στη συνέχεια υπήρχε η επερώτηση των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν επικοινώνησαν με τον δήμο για να ρωτήσουν αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά υπέγραψαν την επερώτηση για την τρύπα των 14 εκατομμυρίων και όλες τις βρωμιές αυτές που είχαν ακουστεί. Έπειτα ήρθε η επιστολή του τοπικού σωματείου προς τον πρωθυπουργό να λέει τα ίδια. Πρόσφατα έκλεισε όλος αυτός ο κύκλος του ψέματος και της λάσπης με το τελευταίο Βούλευμα για την οδό Επτανήσου. Ήταν όλα ψέματα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Και η πράξη εφαρμογής και τα καύσιμα και τα τέλη υπεδάφους και η ΔΕΗ και τελικά η Επτανήσου».

Κατόπιν ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης έκανε συγκεκριμένες αναφορές στο Βούλευμα για την οδό Επτανήσου και όσον αφορά την έκθεση του Συγκοινωνιολόγου Σταύρου Κωνσταντινίδη και όσον αφορά τον τρόπο που λειτούργησαν οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο έργο.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης ολοκλήρωσε την ιστορική αναδρομή στις καταγγελίες περί σκανδάλων σε βάρος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με τον εξής τρόπο: «Τι γίνεται τώρα εδώ πέρα; Με αυτό ακριβώς το Βούλευμα κλείνει όλη αυτή η περίοδος των επτά ετών με τις καταγγελίες που είχαμε στον δήμο μας. Όλο όμως αυτό το διάστημα, σπιλώθηκαν και αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου. Πήγαν στα δικαστήρια, ξοδεύτηκαν και μάλιστα ο δήμος δεν μπορούσε να λειτουργήσει γιατί συνεχώς γίνονταν έλεγχοι από διαφορετικές διαχειριστικές αρχές και επίσης έπρεπε να βγαίνουν φωτοτυπίες του αρχείου του δήμου μία, δύο και πέντε φορές. Κι ενώ θα έπρεπε, όπως σε όλους τους δήμους, να κληρώνεται για έλεγχο μια φορά στο τόσο, εδώ έχουμε κάθε χρόνο έλεγχο μόνιμα και αυτό το μαρτύριο δεν τελειώνει ποτέ. Εμείς και τότε λέγαμε και τώρα λέμε ότι πρέπει να γίνει μια συνέντευξη τύπου στην οποία θα πρέπει να αναφερθούν όλα αυτά τα πράγματα, πώς είχαν γίνει, πώς ήταν τότε, πώς έχουν καταλήξει, ώστε να φανεί πλέον και η αλήθεια, γιατί όλοι γράφουν σε όλα τα sites για τα ψέματα αλλά κανένας δεν λέει μετά ότι αυτά δεν ίσχυαν. Οπότε να γίνει μια συνέντευξη τύπου που να παίξει αυτό το ρόλο και να ζητήσουμε να σταματήσει αυτή η διαδικασία του συνεχούς ελέγχου του δήμου μας».

Στη δευτερολογία του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο κύριος Ναθαναηλίδης ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να αναθέσει στους δικηγόρους του δήμου να ερευνήσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με βάση το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε ο δήμος να πάρει τα χρήματα που έχασε από την απένταξη της ανάπλασης της οδού Επτανήσου από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Τα. Σ.

«Απόλυτα σωστή η τοποθέτηση του Λεωνίδα Ναθαναηλίδη»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ