Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ πιο δυνατός και ο πιο αδύναμος κρίκος του Δημοτικού Συμβουλίου της...

Ο πιο δυνατός και ο πιο αδύναμος κρίκος του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Φεβρουαρίου 2021

Πιο δυνατός κρίκος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 10ης Φεβρουαρίου 2021 ο Χρήστος Αντίνου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού, ο οποίος πρότεινε την προσφυγή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον δήμο. Ο κύριος Αντίνου πήρε τη σκυτάλη από την τοποθέτηση του Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τις υπερβολικές τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, λέγοντας ότι τις 13 από τις 40 πρώτες ημέρες του χρόνου ξεπερνούν το όριο, ενώ το όριο δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από 35 φορές μέσα σ’ ένα έτος και κάλεσε τη διοίκηση να δραστηριοποιηθεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, κατηγορώντας την ότι δεν ασχολείται με το ζήτημα και ότι το «πνίγει».

Αδύναμος κρίκος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Κορωνίδου, η οποία δήλωσε ότι από τη θέση της Αντιδημάρχου δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί τον όγκο των πληροφοριών σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας, η οποία άπτεται της επιστήμης της Χημείας την οποία δεν γνωρίζει! Η κυρία Κορωνίδου δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για τα αιωρούμενα σωματίδια, δείχνοντας ότι η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, της οποίας ηγείται, δεν έχει ιδέα για το ότι ο δήμος από την αρχή του έτους πνίγεται από αυτά. «Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω σήμερα. Ξέρω ότι δεν σας κάλυψα. Ξέρω ότι δεν θα φύγετε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις μου, αλλά θέλω να σας πω ότι είμαι διατεθειμένη να παλέψω γι’ αυτό το θέμα όσο μπορώ με όσες δυνάμεις έχω εγώ, γιατί κι εγώ εδώ ζω και τα παιδιά μου εδώ ζούνε», πρόσθεσε η κυρία Κορωνίδου. Μάθαμε από την κυρία Κορωνίδου, λοιπόν, ότι για να βάλεις φραγμό, ως πολιτικός, στη ρύπανση του περιβάλλοντος, χρειάζεται να είσαι χημικός!

Η κυρία Κορωνίδου ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που έκανε φιλότιμη προσπάθεια να την ξεπεράσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Γιώργος Ρούμελης, ο οποίος όταν ο κύριος Ναθαναηλίδης παρενέβη στην τοποθέτηση της κυρίας Κορωνίδου και την ρώτησε τι προτίθεται να κάνει η διοίκηση γι’ αυτά που ο ίδιος ανέφερε σχετικά με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, είπε επί λέξει: «Κύριε Ναθαναηλίδη έχετε ακουστεί. Τι θέλετε; Να σας υποβάλουμε δήλωση μετανοίας;» Η επιμονή δηλαδή στο θέμα της ρύπανσης, που έπνιξε τον δήμο τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ισοδυναμεί με δήλωση μετανοίας. Προφανώς έτσι νομίζει ο κύριος πρόεδρος ότι προστατεύει τους συναδέλφους του της διοίκησης, όταν εκείνοι δεν γνωρίζουν να απαντήσουν σε σοβαρά θέματα των τομέων που έχουν αναλάβει.

Ατίρκα

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ