Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση του δήμου δεν παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η διοίκηση του δήμου δεν παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, η τιμή των μικροσωματιδίων PM10 που δίνει ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού είναι κάτω από 50 μg/m3  και συγκεκριμένα 30 μg/m3 . Μετά από συνεχόμενες ημέρες με την τιμή των PM10 να ξεπερνά το όριο των 50 μg/m3, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από 35 φορές το χρόνο, σήμερα και χθες η κατάσταση ήταν καλύτερη. Να θυμίσουμε ότι, στην περίπτωση του σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού, ξεπεράστηκε η τιμή των 50 μg/m3 οκτώ φορές στις πρώτες εννιά ημέρες του Φεβρουαρίου. Χθες η τιμή των PM10 ήταν 44 μg/m3.

Δυστυχώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου κατέστη σαφές ότι η διοίκηση του δήμου δεν παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δίνει ο σταθμός μέτρησης του Κορδελιού και που θα έπρεπε να τις παρακολουθεί συστηματικά, αφού όσοι από τη διοίκηση αναφέρθηκαν στις αυξημένες τιμές PM10, για τις οποίες ρωτήθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, δεν γνώριζαν το ζήτημα. Δυστυχώς δεν το γνώριζε ούτε η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, η οποία βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση εδώ και πολλούς πλέον μήνες.

Εάν η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δίνει ο σταθμός μέτρησης του Κορδελιού και τις οποίες θα έπρεπε να παρακολουθεί συστηματικά, εάν δεν ενημερώνει γι’ αυτές τους πολίτες μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου, εάν δεν παρεμβαίνει όπου χρειάζεται προκειμένου να διαφυλάξει το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, πώς όσοι ρυπαίνουν και ευθύνονται για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 θα περιορίσουν τις δράσεις οι οποίες ρυπαίνουν το περιβάλλον;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Ο πιο δυνατός και ο πιο αδύναμος κρίκος του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Φεβρουαρίου 2021
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ