Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑφού η κυρία Γαβαλά δεν ασχολήθηκε με τα πολλά, ασχολείται με τα...

Αφού η κυρία Γαβαλά δεν ασχολήθηκε με τα πολλά, ασχολείται με τα νερά

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Η κυρία Γαβαλά είχε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το κυλικείο του «Μίκης Θεοδωράκης» με το οποίο ασχολήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Σεπτεμβρίου 2024.

Αντιγράφω ακριβώς τις τέσσερις από τις πέντε παραγράφους άρθρου της «Αγκίδας» που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου του 2021:

«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Μαρτίου 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοκονά, Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, έθεσε το ζήτημα της υπόσχεσης που είχαν δώσει τα ΕΛΠΕ στον πρώην δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κύριο Πέτρο Σούλα να χτίσουν νέο κλειστό γυμναστήριο σε χώρο που θα τους υποδείξει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε αντικατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου που γκρέμισαν στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, το οποίο είχε κατασκευαστεί με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με χρήματα δηλαδή του Ελληνικού λαού.

Στην παρέμβαση του κυρίου Ναθαναηλίδη ο κύριος Σούλας είπε ότι τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς και ότι η διοίκηση Μανδαλιανού πρέπει να κάνει ενέργειες ώστε τα ΕΛΠΕ να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους. Μάλιστα ο κύριος Σούλας πρότεινε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου τα ΕΛΠΕ για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Εκπληκτική όμως ήταν η παρέμβαση στο ζήτημα της κυρίας Μαρίας Γαβαλά, αντιδημάρχου Αθλητισμού, η οποία ρώτησε πώς είναι δυνατόν να γίνει τέτοιο έργο αφού ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει αποφασίσει να μην λαμβάνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Στην ερώτηση της κυρίας Γαβαλά απάντησε ο Πέτρος Σούλας, λέγοντας ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου γυμναστηρίου δεν είναι χορηγία αλλά υποχρέωση των ΕΛΠΕ.

Η παρέμβαση της κυρίας Γαβαλά ήταν εκπληκτική γιατί ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης από την παράταξή της και ενάμιση χρόνο μετά τη δική της παρουσία στη θέση της αντιδημάρχου κάνει πως δεν καταλαβαίνει τη διαφορά της χορηγίας από την υποχρέωση, κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το κλειστό γυμναστήριο δεν θα το κάνουν τα ΕΛΠΕ χορηγία στο δήμο, αλλά θα το κατασκευάσουν, αν το κατασκευάσουν, όπως είχαν δεσμευτεί σε αντικατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου που γκρέμισαν στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ

Η κυρία Γαβαλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δεν έκανε καμιά ενέργεια για να διεκδικήσει το κλειστό γυμναστήριο που τα ΕΛΠΕ οφείλουν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ξέρει η κυρία Γαβαλά πόσο περίπου κοστίζει ένα τέτοιο κλειστό γυμναστήριο που το έχει απόλυτη ανάγκη ο δήμος μας; Είμαι σίγουρος ότι ξέρει πως κοστίζει περίπου 2.000.000 ευρώ.

Η κυρία Γαβαλά ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου γι’ αυτό το κλειστό γυμναστήριο των 2.000.000 ευρώ, που αποτελεί οφειλή των ΕΛΠΕ προς τον δήμο, και εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου να ασχολείται με τα ψίχουλα ενός κυλικείου από τις γκαζόζες, τις κόκα κόλες, τις πορτοκαλάδες, τις λεμονάδες, τα νερά.

Η υποκρισία δυστυχώς περισσεύει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ