Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤελικά τα ΕΛΠΕ δεν παραδέχονται ότι είναι μέρος του προβλήματος της δυσοσμίας

Τελικά τα ΕΛΠΕ δεν παραδέχονται ότι είναι μέρος του προβλήματος της δυσοσμίας

Στις 30 Απριλίου 2024 η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που έγιναν ώστε να περιοριστεί η δυσοσμία.

Σ’ εκείνην την επίσκεψη η διοίκηση του δήμου είχε τονίσει ότι δεν θα πάει, εάν δεν πήγαιναν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να πάει τελικά, αλλά η διοίκηση αναίρεσε τη δέσμευσή της και πήγε μόνη της.

Προκειμένου όμως να μην φαίνεται μόνη της και για «ξεκάρφωμα», πήρε μαζί της εκπροσώπους των δύο εμπορικών συλλόγων, αλλά «την πάτησε», αφού ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού αποχώρησε και κατήγγειλε πως όσα τους είπαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ καμία σχέση δεν είχαν με αυτά που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του δήμου.

Παρά όμως το στραπάτσο που υπέστη η διοίκηση του δήμου στην επίσκεψή της στα ΕΛΠΕ, ο δήμαρχος θριαμβολόγησε, δηλώνοντας πως «για πρώτη φορά παραδέχθηκαν ότι τα “Ελληνικά Πετρέλαια” αποτελούν μέρος του προβλήματος».

Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Ιουνίου 2024, δικάστηκε υπόθεσε του δήμου κατά των ΕΛΠΕ, για τη δυσοσμία, στην οποία ήταν παρών ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Στη δίκη αυτή, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε κατά τη λογοδοσία της διοίκησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο την 26η Ιουνίου 2024, η υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων υπεράσπισης της βιομηχανίας ήταν ότι τα ΕΛΠΕ δεν έχουν σχέση με τη δυσοσμία!

Και τότε τι παραδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ όταν η διοίκηση του δήμου επισκέφτηκε τα ΕΛΠΕ; Ποιος κοροϊδεύει ποιον σ’ αυτήν την ιστορία; Πώς είναι δυνατόν τα ΕΛΠΕ να προσπαθούν να περιορίσουν τη δυσοσμία, όταν δεν παραδέχονται ότι προέρχεται από αυτά;

Και δεν φτάνει πως αποδείχτηκαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες τα όσα θριαμβευτικά δήλωνε ο κύριος δήμαρχος περί παραδοχής των ΕΛΠΕ ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος, αλλά επιπλέον και μετά την υπερασπιστική γραμμή τους, μάρτυρας της οποίας ήταν ο ίδιος, συνέχισε να επιμένει ότι πρέπει να πάρει ο δήμος χορηγίες από τα ΕΛΠΕ!

Ο δήμαρχος, που θα μας έσωζε και αυτός από τη δυσοσμία, προσπαθεί πιο έντονα απ’ όλους να «ξεπλύνει» και να «αναβαπτίσει» τα ΕΛΠΕ, χορηγώντας τους συγχωροχάρτι μέσα από τη λήψη χορηγιών. Ο δήμαρχος που προεκλογικά έταζε έργα και λαγούς με πετραχήλια στους κατοίκους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, έχει αναγάγει σε μάχη των μαχών την αθώωση των ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία μέσω της λήψης χορηγιών.

Άξιος συμπαραστάτης του δημάρχου σ’ αυτήν την επιχείρηση «ξεπλύματος» των ΕΛΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Δυσοσμίας, Στάθης Καϊτετζίδης, δια της παρουσίας του και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Αστέρης Μπαξεβάνης, δια της απουσίας του!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Παίρνετε χορηγίες από τα ΕΛΠΕ κύριε Αλεξανδρίδη;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ