Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυμπληρώθηκαν 100 ημέρες λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 100 ημέρες λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τρεις και πλέον μήνες λειτουργίας της από το πρώτο σάλπισμα. Ένα δύσκολο εγχείρημα που πήρε σάρκα και οστά χάρη στις πολλές προσπάθειες των ανθρώπων που την στελεχώνουν, αλλά κυρίως στην προσπάθεια των Μουσικών που την απαρτίζουν, όλων των ηλικιών και στην αγάπη με την οποία αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια.

Αποτέλεσμα η εμφάνιση της Φιλαρμονικής την 25η Μαρτίου καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις, μέχρι τώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Συνδημοτών μας αγκάλιασε την Φιλαρμονική και την προσπάθεια που γίνεται να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει την πορεία της με σταθερά βήματα προόδου.

Από πολύ λίγους η προσπάθεια αυτή αντιμετωπίστηκε με καχυποψία ή ειρωνεία ή υποτιμητικά. Οι λόγοι, μόνο οι ίδιοι τους ξέρουν.

Κατά την ταπεινή μου άποψη η Φιλαρμονική είναι ένας θεσμός που απευθύνεται σε όλους και είναι για όλους. Δεν χωρούν σε αυτή σκοπιμότητες, μικροπολιτικά οφέλη, ατομικά οφέλη, παραταξιακά ή πολιτικά χρώματα. Χωρούν μόνο το μεράκι, η αγάπη για την μουσική, η ομαδική προσπάθεια, η εθελοντική και ανιδιοτελής συμμετοχή. Μια ΟΜΑΔΑ που πρέπει να την διακρίνει η συνεργασία, η ομοψυχία, η πειθαρχία, το ΕΜΕΙΣ αντί του ΕΓΩ.

Με πολύ κόπο πετύχαμε τον στόχο της επανέναρξης. Χρειάζεται όμως περισσότερος κόπος για να διατηρηθεί και να βελτιωθεί αυτός ο στόχος. Πρέπει να ξεπεραστούν δυσκολίες και καταστάσεις με υπομονή, με επιμονή και καλή διάθεση. Σταθερά και σίγουρα βήματα. Να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι πετύχαμε και κάνοντας την αυτοκριτική μας να συνεχίσουμε βελτιούμενοι.

Οι σκόπελοι που θα συναντήσουμε πολλοί. Οι κακόβουλοι λίγοι, αλλά θα υπάρχουν. Αυτά όμως πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς και αισιόδοξους για το μέλλον.

Ευχή λοιπόν οι 100 μέρες να γίνουν χιλιάδες, ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη και αγάπη των συνδημοτών μας!

Με Σεβασμό προς Όλους

Παναγιώτης Καμπαρούδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ