Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί ζητάει να φύγει το 8% των υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί ζητάει να φύγει το 8% των υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

42 από τους 526 σταθερούς υπαλλήλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έκαναν αίτηση για να φύγουν με την κινητικότητα και να πάνε σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Γιατί ζητάει να φύγει το 8% των υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Η αντιπολίτευση απαντάει ότι αυτό γίνεται λόγω των πολλών αλλαγών θέσεων που έκανε ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης στους υπαλλήλους του δήμου και της δυσαρέσκειας που επικράτησε γιατί αυτές οι αλλαγές έγιναν για να ικανοποιηθούν υπάλληλοι φίλα προσκείμενοι στη διοίκηση του δήμου.

Η διοίκηση από την πλευρά της απαντάει ότι αυτό γίνεται εξαιτίας της υποστελέχωσης των δήμων και του μεγάλου φόρτου εργασίας όσων απέμειναν, γι’ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων που ζητούν να φύγουν θέλουν να μεταταχθούν όχι σε άλλο δήμο, αλλά σε άλλο φορέα του δημοσίου. Η διοίκηση του δήμου συμπληρώνει ότι το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους δήμους.

Ποιος έχει δίκιο; Η αντιπολίτευση ή η διοίκηση; Η απάντηση της αντιπολίτευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι βάσιμη ή η απάντηση της διοίκησης; Υπάρχουν στοιχεία που προσφέρουν ασφαλή συμπεράσματα;

Βεβαίως και υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχει δίκιο η αντιπολίτευση ή αν έχει δίκιο η διοίκηση. Μπορεί εύκολα η διοίκηση και η αντιπολίτευση να ζητήσουν τα στοιχεία των αιτήσεων κινητικότητας από τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπως και να τους ζητήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους. Με αυτό τον τρόπο εύκολα θα δούμε εάν οι αιτήσεις που έγιναν στους άλλους δήμους από υπαλλήλους τους που θέλουν να φύγουν είναι γύρω στο 8%.

Παγ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ