Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου για τη δίκη των ΕΛΠΕ

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου για τη δίκη των ΕΛΠΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου αναφέρει τα παρακάτω:

«Την Τετάρτη 24/4/2024 είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης υποβάθμισης περιβάλλοντος, για την οποία τα ΕΛΠΕ, μετά την πρωτόδικη καταδίκη, άσκησαν έφεση. Αφορά στο διάστημα από Σεπτέμβριο 2016 έως Μάη 2017.

Όλοι εμείς που κατοικούμε στην περιοχή συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά την αποπνικτική κατάσταση σε σχέση με την ρύπανση και την δυσοσμία από την δραστηριότητα των ΕΛΠΕ».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου συνεχίζεται ως εξής:

«Από το 2019 που επιβεβαιώθηκε και επίσημα η πηγή της ρύπανσης και της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, και πήρε συγκεκριμένο “όνομα” ο υπαίτιος -δηλαδή τα Ελληνικά Πετρέλαια (σήμερα Hellenic Energy)- δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, αλλά και επιπλέον η κατάσταση χειροτερεύει».

«Δεν παζαρεύουμε τις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών μας σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. Η υπομονή μας δοκιμάζεται καθημερινά και οι επιπτώσεις στην υγεία μας από την μακροχρόνια έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς επιδεινώνεται και η ποιότητα της ζωής υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο», συνεχίζει η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου και καταλήγει:

«Καλούμε την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 9.00 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε παράσταση διαμαρτυρίας στη δίκη για τη δυσοσμία και τη ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου για τη δίκη των ΕΛ.ΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ