Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Με ποικίλες εκδηλώσεις συμμετέχει στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Το αθλητικό ιδεώδες και τον ευγενή συναγωνισμό προβάλλει για μία ακόμη φορά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Ειδικότερα, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 16:00, το κλαδί ελιάς, που θα ξεκινήσει την πορεία του από την Πέλλα, θα παραδοθεί, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ελευθέριο – Κορδελιό, σε διακριθέντες σε διάφορα αγωνίσματα αθλητές του δήμου, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην «Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία». Η τελευταία συμβολίζει την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και το διάλογο μεταξύ των λαών.

Κάθε αθλητής θα μεταφέρει το κλαδί της ελιάς για περίπου 500 μέτρα και θα το παραδίδει στον επόμενο. Τους αθλητές θα ακολουθεί ομάδα παιδιών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μαζί με τα οποία θα τρέχουν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σίτσας και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Καμπαρούδης.

Το κλαδί της ελιάς θα διασχίσει τις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στην πλατεία Ευόσμου. Εκεί, παρουσία επιτροπής πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, θα το παραλάβει ο δήμαρχος, Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Μετά τους χαιρετισμούς του δημάρχου και του αντιδημάρχου Αθλητισμού, θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος και θα αφεθούν στον ουρανό περιστέρια, ως σύμβολο ειρήνης. Το κλαδί ελιάς θα παραδοθεί ακολούθως σε μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», προκειμένου να συνεχίσει το «ταξίδι» του σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική πλατεία Ευόσμου θα βρίσκονται από νωρίτερα μαθητές, οι οποίοι θα μαθαίνουν για αγωνίσματα της αρχαιότητας, με τη βοήθεια τεσσάρων γυμναστών.

Στήριξη των μαραθωνοδρόμων

Με τυμπανοκρουσίες και επευφημίες από πολίτες ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα στηρίξει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», όταν αυτοί θα διέρχονται από τα διοικητικά όριά του.

Οι πρώτοι μαραθωνοδρόμοι αναμένεται να φτάσουν στα όρια του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και πιο συγκεκριμένα στο ύψος των «Μύλων Μελισσάρη», γύρω στις 9:00 το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου. Εκεί θα υπάρχει ένα μεγάλο πανό που θα καλωσορίζει τους αθλητές, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι, με τη συνοδεία dj, θα επευφημούν τους μαραθωνοδρόμους, μέχρι και ο τελευταίος να περάσει από το σημείο.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, στο ύψος του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στην οδό Μοναστηρίου, τους αθλητές θα στηρίζουν τυμπανοκρουσίες.

Τέλος, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα στηρίξει και τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. Μέλη του συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός» θα βρίσκονται στο πάρκο Ελπίδας και θα επευφημούν τους δρομείς.

«Οι αρχές και οι αξίες που μεταλαμπαδεύει ο αθλητισμός από την αρχαιότητα ακόμα, είναι πολύτιμες για κάθε άνθρωπο. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί υγεία και διδάσκει στα παιδιά μας αλλά και σε όλους μας να συναγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα στηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα στον τόπο μας, διότι ο υγιής νους θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα σώμα υγιές», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ